Formula–E: Mitch Evans a leggyorsabb a római időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.15. 12:17
null
Evans a csapattársát győzte le a fináléban (Fotó: DPPI)
Mitch Evans szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E római versenyhétvégéjének első időmérőjén. Mögötte a csapattárs, Sam Bird, valamint Sacha Fenestraz következett, míg az első ötös sorát Sébastien Buemi és René Rast tette teljessé.

 

 

 

Két szabad hétvége után folytatódott a Formula–E idei kiírása, a mezőny Portland után Róma felé vette az irányt, ahol a pénteki első szabadedzéssel vette kezdetét a program. A legjobban Pascal Wehrlein kezdett, aki 1:39.632-es idővel zárt az élen, mögötte Sam Bird és Edoardo Mortara következett, míg az összetett vezető Jake Dennis sok időt vesztett a kormányoszlop miatt, és végül a 18. pozícióban végzett.

A bajnokságot mindössze egy ponttal vezető brit a második gyakorláson aztán felzárkózott a második helyre, igaz, hátránya több mint hat tized volt a leggyorsabb Mitch Evans mögött. A harmadik António Félix da Costa lett, míg a pénteken élen végző Wehrlen negyedikként hangolt az időmérőre.

Az A-csoportból Sacha Fenestraz, Sam Bird, Dennis és Maximilian Günther, míg a B-csoportból Evans, Sébastien Buemi, Jake Hughes és René Rast zárt továbbjutó helyen, ám Bird utólagos körelvétele a sárga zászlós jelzés nem tiszteletben tartása miatt Wehrleint, míg a szakasz végén az autót összetörő és piros zászlós szakasz előidéző Hughes Mortarát hozta helyzetbe. Noha Wehrlein tehát örülhetett, nem sokkal később újra kieső helyen találta magát, miután a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) visszavonta Bird büntetését.

 

 

Az egyre melegedő aszfaltcsíkon először Dennis és Bird, majd Günther és Fenestraz csapott össze a negyeddöntőben. Előbbi párharcban a Jaguar pilótája, míg utóbbiban a francia kerekedett felül, vagyis a vb-éllovas búcsúzni kényszerült. Harmadikként Rast és Buemi, míg végül Mortara és Evans párosa hajtott pályára, közülük az Envision svájci pilótája, illetve a Jaguar versenyzője kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Előbb Bird és Fenestraz, majd Buemi és Evans vívott csatát a döntőbe jutásért, ahová végül a két Jaguar-pilóta menetelt tovább. A házi csatában végül Evans érte el a jobb időt, aminek révén ő szerezte meg a pole pozíciót. Mellőle tehát a csapattárs várhatja a piros lámpák kialvását, míg a második sorban Fenestraz és Buemi foglalhat helyet.

 

 

Az ötödik Rast lett, akit Mortara, Dennis, Günther, Nick Cassidy és Wehrlein követett az első tízesben.

Folytatás 15 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik