Formula–E: Cassidy a pole-ban az utolsó időmérőn Londonban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 15:02
null
Cassidy szerezte meg a pole pozíciót a második londoni időmérőn (Fotó: DPPI)
Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E londoni versenyhétvégéjének második időmérőjén. Mögötte Mitch Evans és Norman Nato zárt, míg az első ötös sorát Jake Dennis és Stoffel Vandoorne tette teljessé.

 

 

Jake Dennis szombaton másodikként szelte át a célvonalat Londonban, amivel bebiztosította a bajnoki címét, így a legfontosabb kérdés eldőlt a záró események előtt. Az előző napon győzedelmeskedő, és az összetettben a második helyet elfoglaló Mitch Evans bizonyult a leggyorsabbnak az utolsó szabadedzésen, mögötte Sam Bird, valamint Sébastien Buemi alkotta az első hármas sorát, míg a brit második pozíciójára veszélyes Nick Cassidy ötödikként végzett az idény utolsó időmérője előtt.

Az A-csoportból Cassidy, Dennis, Buemi és Bird, míg a B-csoportból Evans, Nico Müller, Norman Nato és Stoffel Vanfoorne jutott tovább a negyeddöntőbe. Először Buemi és Dennis, majd Bird és Cassidy csapott össze, előbbi csatát Dennis, míg utóbbit Cassidy nyerte. Utánuk Nato és Müller, míg végül Vandoorne és Evans küzdött meg egymással a továbbjutásért, előbbi párharcban Nato, utóbbiban Evans kerekedett felül.

 

Az elődöntőben először Dennis és Cassidy, majd Nato és Evans csatázott, a döntőbe végül Cassidy és Evans, vagyis az összetett második helyéért küzdő páros jutott be. A pole pozíciót végül Cassidy szerezte meg, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását az utolsó futamon. Mellőle tehát Evans rugaszkodhat el, míg a második sorban Nato és Dennis foglalhat helyet.

Az ötödik Vandoorne lett, majd Bird, Buemi, Müller, Dan Ticktum, valamint Pascal Wehrlein zárta az első tízest.

Folytatás 18 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik