Formula–E: Dennis a leggyorsabb a portlandi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 03:00
null
Dennis letaszította a tabella éléről Wehrleint (Fotó: DPPI)
Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E portlandi hétvégéjének időmérőjén. Az egyéni összetettben az élre álló brit mögött Sacha Fenestraz és Norman Nato következett, míg az első ötöst René Rast és Maximilian Günther tette teljessé.

 

 

 

Két szabad hétvége után folytatódott a Formula–E idei bajnoksága, a mezőny Jakarta után Portland felé vette az irányt, ahol a közép-európai idő szerint a péntek hajnalban megrendezett első szabadedzéssel vette kezdetét a program. A nyitó tréning René Rast elsőségét hozta, aki azután, hogy az idén még nem zárt a top 5-ben egyetlen gyakorláson sem, a sorozat történetének legnagyobb átlagsebességű körével bizonyult a leggyorsabbnak.

A német mögött Jean-Éric Vergne és Dan Ticktum érkezett, míg az első ötös sorát Sam Bird és Maximilian Günther tette teljessé. Az egyéni vb-összetettet vezető Pascal Wehrlein a tizennyolcadik helyen kezdett, míg az őt egypontos lemaradással követő Jake Dennis a tizenötödik lett a nyitányon.

A második edzésen aztán Norman Nato tört az élre, mögötte Günther és Bird érkezett az első hármasban, míg Wehrlein a kilencedik, Dennis a hetedik pozícióban várta az időmérőt.

Az A-csoportból Sacha Fenestraz, Vergne, Nato, valamint Günther, míg a B-csoportból Rast, Dennis, Jake Hughes és António Félix da Costa menetelt tovább,vagyis a vb-éllovas nem kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

Először Nato és Vergne, majd Fenestraz és Günther csapott össze egymással, mindkét párharcból a Nissan versenyzője került ki győztesen. Ezt követően két brit, Dennis és Hughes mérte össze a tudását, közülük az előbbi bizonyult gyorsabbnak közel háromtizedes különbséggel, míg végül Rast és Da Costa hajtott pályára. A német, portugál kettősből az előbbi érte el a jobb időt.

Az elődöntőben a Nissan házi csatájában Fenenstraz kerekedett felül, míg Dennis Rastot győzte le és kvalifikálta magát a döntőben. A pole pozíció sorsáról végül kevesebb mint egy tized döntött: Dennis 79 ezreddel előzte meg Fenestrazt, és szerezte meg az első rajtkockát. A brit az elsősége révén átvette a vezetést az egyéni összetettben is.

A második sorból Nato és Rast várhatja a piros lámpák kialvását, az ötödik Günther lett, majd Hughes, Da Costa, André Lotterer, Robin Frijns, illetve Nick Cassidy zárta az első tízes sorát.

Az összetettben a második helyre visszaszoruló Wehrlein a tizennyolcadik lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik