Formula–E: váratlan ABT Cupra-siker az esős Berlinben

Vágólapra másolva!
2023.04.23. 12:35
null
Az ABT Cupra sajátította ki az első sort a második berlini időmérőn (Fotó: AFP)
Robin Frijns szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E második németországi fordulójának időmérőjén. Mögötte a csapattárs, Nico Müller, valamint Sébastien Buemi zárt, míg a top 5-öt Jean-Éric Vergne és Mitch Evans tette teljessé.

 

 

 

Az első berlini verseny rendkívüli izgalmakat hozott, több mint húsz helycsere történt az élen, és összesen nyolc különböző versenyző vezette a futamot, amely végül Mitch Evans sikerével zárult. Az idei harmadik győzelmét arató új-zélandi számára a folytatás is jól alakult Németországban, hiszen a vasárnapi szabadedzésen is ő bizonyult a leggyorsabbnak 1:15.955-ös körrel, így magabiztosan készülhetett az időmérőre.

A Jaguar-pilóta 78 ezreddel előzte meg André Lotterert, míg harmadikként a szombaton balesetet okozó Dan Ticktum zárt. A vb-éllovas Pascal Wehrlein azonban megint a top 10-en zárt, a hazai közönség előtt versenyző Porsche-pilóta 14. hellyel hangolt a vizes körülmények között lezajló kvalifikációra.

A német számára az időmérő már jobban kezdődött, hiszen az A-csoportban a továbbjutást érő második helyen zárt, mellette Jean-Éric Vergne, Nico Mülller és Jake Dennis menetelt még tovább, míg a B-csoportból Sébastien Buemi, Robin Frijns, Evans és Nyck Cassidy kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

Először Muller és Wehrlein, majd Dennis és Vergne vette birtokba a pályát, előbbi összecsapásból a svájci, míg utóbbiból a francia került ki győztesen. Ezt követően Frijns és Evans párosa gurult ki, míg végül Cassidy és Buemi mérte össze a tudását, közülük a holland és a svájci ment tovább az elődöntőbe.

Vergne és Müller párharcában a svájci kerekedett felül, míg Buemi és Frijns közül az utóbbi jutott be a döntőbe, így az ABT Cupra párosa csaphatott össze a pole pozícióért. A házi csata végül Frijns sikerét hozta, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását a második németországi versenyen. Mellőle tehát a pályafutása legjobb időmérős helyezését elérő márkatárs indulhat, míg a második sorból Buemi és Vergne rugaszkodhat el.

 

Ötödikként Evans zárt, majd Wehrlein, Dennis, Cassidy, Stoffel Vandoorne és António Félix da Costa tette teljessé az első tízes sorát.

Folytatás 15 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik