Formula E: római és valenciai dupla vár a mezőnyre – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.27. 12:49
null
Rómában és Valenciában is két versenyt rendeznek (Fotó: Twitter/FIAFormulaE)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan is közzétette a Formula E 2020–2021-es kiírásának frissített versenynaptárát, aminek értelmében Rómában és az újonnan bemutatkozó Valenciában is dupla futamot rendeznek.

 

A Formula E az idei évtől hivatalosan is megkapta a világbajnoki státuszt a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA), és a 2020–2021-es kiírás már kezdetét is vette február végén a rijádi duplával. A soron következő római versenyhétvége megrendezése azonban egy ideig úgy tűnt, hogy veszélybe került, miután a továbbra is tomboló koronavírus-járvány miatt hozott helyi intézkedések nyomán nehézkessé vált a mezőny beutazása.

A szövetség szombati közleménye szerint azonban minden akadály elhárult, s a terveknek megfelelően április 10-én megtartják a következő fordulót Rómában, ahol Rijádhoz hasonlóan két futamot is lebonyolítanak – a második egy nappal később, április 11-én rajtol el az olasz fővárosban.

Ezt követően a mezőny Spanyolország felé veszi az irányt, a sorozatban újonnan bemutatkozó Valenciában április 24-én és 25-én is versenyt rendeznek.

Az FIA közlése szerint a közeljövőben fog bejelentést tenni a naptár további alakulásáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik