Dakar 2014: az ötödik etapon elhunyt egy belga motoros

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 17:57
Életét vesztette a Dakar-rali ötödik, Chilecito és Tucumán közötti szakaszán Eric Palante belga motoros. Az 50 esztendős pilóta tragédiájának oka egyelőre ismeretlen, a hatóság vizsgálatot indított az ügyben – jelentették be a szervezők pénteken.

A tizenegyedik Dakar-raliján részt vett sportember helyi idő szerint péntek reggel fél kilenckor, a csütörtöki gyorsasági szakasz 143. kilométerénél talált rá a keresésére indult egyik kísérő kamion.

„A 122-es rajtszámú versenyző már nem volt életben” – írták a szervezők közleményükben, amelyben kitértek rá, hogy a körülmények és a halál okát egyelőre nem ismerik, de hivatalos vizsgálat indult.

„Vészjelzés nem érkezett a szervezőkhöz. Ericnél volt elegendő víz a délután folyamán” – áll még a tájékoztatásban.

A nap során korábban arról érkezett hír, hogy két argentin újságíró vesztette életét ugyanezen a szakaszon. Halálukat az okozta, hogy Nissanjukkal szakadékba zuhantak a Chilecito és Tucumán közötti etapon, Cuesta del Clavijo település közelében. A tragikus véget ért Daniel Eduardo D'Ambrosio és Agustín Ignacio Mina mellett a teherautó utasa volt egy harmadik argentin és egy perui fotóriporter is, őket kórházba szállították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik