K. D. 2021.04.20 18:32 Frissítve: 2021.04.20 18:31

Szuperliga: a balhé legnagyobb nyertese a játékoknál a PES lehet

Mint arról valószínűleg már minden futballrajongó tud, a feje tetejére állt a futballvilág a Szuperliga bejelentésével, amely a Bajnokok Ligája vetélytársaként, az UEFA-tól teljesen külön indulhat majd el. Most az esport1.hu szakértőjét, Debreceni Pétert kérdeztük, ez a változás milyen hatással lehet a futballjátékok piacára.

 

„A legnagyobb kérdés a FIFA-sorozat kapcsán, hogy az EA Sports miként tud majd reagálni a helyzetre, ugyanis ők a FIFA-val és az UEFA-val állnak partnerségi viszonyban. Abban az esetben, ha ez a két szervezet a Szuperliga tagjait komoly szankciókkal sújtaná, mint az Európa-liga, Bajnokok Ligája és a nemzeti bajnokságokból való kitiltás, akkor valószínűleg a játékból is kikerülnének ezek az együttesek…” – mondta Debreceni Péter a futballjátékok jövőképét illetően.

A PES lehet a Szuperliga-balhé nagy nyertese? (Fotó: AFP)

„Persze biztosan lépéseket tenne a kiadó annak érdekében, hogy valamilyen formában megjeleníthesse ezen csapatokat a saját játékában, de óriási esély nyílna a Pro Evolution Soccer szériát fejlesztő Konami előtt, hogy alaposan felzárkózzon melléjük, hiszen többek közt a Juventus és az AS Roma licenceit már sikerült megszerezniük. Azonban a világ tizenkét legmeghatározóbb együttesével a fedélzeten már nagyon megoszthatná a vásárlókat, hogy ki, melyik játékot szeretné majd beszerezni az ősszel. Az biztos, hogy az EA-nek hamarosan nyilatkoznia kell az ügyben, miközben biztosat egyelőre sem ők, sem pedig mások nem tudnak…” – tette hozzá az esport1.hu szakértője.

 


 

A kérdéskörrel a radiotimes.com, valamint a dualshockers.com is foglalkozott a napokban. Utóbbi felvázolja, hogy a játékot forgalmazó EA Sportsnak többéves szerződése van a Szuperligába csatlakozni vágyó csapatokkal, játékosaikkal és a profi szervezetekkel is.

Amennyiben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közbeszól, és az EA ennek ellenére is használni kívánja a csapatok és a futballisták neveit, akkor utóbbi véglegesen is elveszítheti a franchise nevét – tehát más néven kellene forgalmaznia a játékot.

Az ügyben az EA Sports illetékesei még nem szólaltak meg.

 

2021.06.03 21:00:42

E-Sport K. B.

A döntő párharcban 1–1-es döntetlen után 3–0-ra legyőzte a F1 Hungary Liga FC-t.

2021.03.02 15:19:40

E-Sport nemzetisport.hu

A 14 és 40 év közötti korosztály jelentkezését várják – a versenyek élőben, illetve felvételről az NSO-n és televíziós csatornákon is láthatóak lesznek. (x)

2021.01.22 17:47:46

E-Sport KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.