E-sport: megvan az első női focista, aki a FIFA borítóján szerepel – kép

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 15:02
null
Mbappé és Kerr a FIFA borítóképén (Fotó: Twitter/EA Sports FIFA)
Ilyet még nem láthattunk: a FIFA történetében először szerepel majd a borítóképen egy női labdarúgó, nevezetesen Sam Kerr, a Chelsea futballistája.

 

A Chelsea ausztrál futballistája történelmet ír, hiszen ő lesz az első női játékos a FIFA borítóképén. Természetesen nem egyedül lesz rajta: azt már korábban tudni lehetett, hogy Kylian Mbappé – immár harmadik évben zsinórban – képviseli a férfiakat.

Azt már tudjuk, hogy a férfiak között Mbappé lesz a legjobb játékos, az viszont kérdéses, hogy Kerr is a legmagasabbra értékelt labdarúgó lesz-e a nőknél.

A női futball először a FIFA 16-ban kapott szerepet a játékban, s persze különböző speciális kiadásokban találkozhattunk hölgyekkel a borítón, de az első számú verzióban még soha nem fordult elő ilyen.


 

A játék hivatalos Twitter-oldalán úgy reklámozták a borítóképet, hogy „két fenomenális tehetség, egy elképesztő csatárpár”. Az ausztrálnak természetesen klubcsapata is gratulált a közösségi médiában.

Kerr az elmúlt idényben remekelt a Chelsea-ben, összesen húsz gólt szerzett, amivel elnyerte a gólkirályi címet. A legjobb játékosnak járó díjat is megkapta, sokak szerint övé lehet a következő Aranylabda is.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik