E-sport: korábbi profi Valorant-játékos nyert aranyat a paralimpián

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.01. 15:40
null
Rowan Crothers profi e-sportoló volt, de paralimpiai bajnok akart lenni (Fotó: Getty Images)
A korábbi profi VALORANT-játékos, az ausztrál Rowan Crothers diadalmaskodott 50 méter gyorsúszásban a tokiói paralimpián az S10-es kategóriában – hívta fel a figyelmet esport1.hu.

Rowan Crothers e-sportolói karrierje során magnetbrain néven volt ismert.

„Gratulálunk a korábbi profi VALORANT-játékosnak, Rowan Crothersnek, aki aranyérmet nyert úszásban a 2020-as tokiói paralimpián.”


Rowan koraszülött volt, 15 héttel hamarabb látta meg a napvilágot, ennek következtében pedig sérült központi idegrendszerrel született, emiatt nehézkesen tud csak mozogni. Ez viszont nem gátolta abban, hogy profi VALORANT- (lövöldözős játék) játékos legyen. Csapatával többször is legjobbak között végzett az óceánai régióban megszervezett LetsPlay.Live (LPL) Challengers tornáin 2020-ban. A verseny vége után azonban felfüggesztette e-sportolói karrierjét, hogy fel tudjon készülni a tokiói paralimpiára – írja az esport1.hu.

Magnetbrain a mozgáskorlátozottsága elleni terápiás célokból kezdett el gyógytornákra járni. Eleinte nem szeretett a vízben lenni, viszont amikor hallott a paralimpiáról, úgy döntött, hogy szeretne ebben is a legjobb lenni – tudhatjuk meg az esport1.hu-ról.

50 méter gyorsúszásban, az S10-es kategóriában ő bizonyult a legjobbnak Tokióban, sőt, csupán öt századmásodperccel maradt el az ideje a világrekordtól. Íme!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik