10 jó ok, amiért idén is érdemes rendszeresen bringázni

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2024.01.01. 12:10
Lássuk, milyen áldásos hatásai vannak, ha életvitelszerűen tekerünk. Ha újévi fogadalomban gondolkodunk, jobbat nehezen találhatunk.

1. Jótékony hatással van a légzésre és a vérkeringésre, ezáltal erősíti az immunrendszert. A szív- és érrendszeri megbetegedések egyik fő „centrumországában” nem is kell taglalni ennek a jelentőségét. Konkrétan fogalmazva: tovább élhetünk, ha rendszeresen tekerünk.

2. A kerékpározás serkenti az anyagcserét. Ebből következik, hogy az ideális testsúly elérésében (és megtartásában) is sokat segít.

3. Karbantartja a reflexeinket, például az egyensúlyérzékünket.

4. Ha nem kizárólag nagyvárosi forgalomban tekerünk, a bringázás csökkenti a stresszt, amiből manapság bőven kijut.

5. Aki teker, erősödnek az izmai, és az állóképessége is folyamatosan nő.

6. Fontos és praktikus szempont, hogy akár gyakorlott bringások vagyunk, akár kevés a tapasztalatunk, percre pontosan meg tudunk érkezni akárhová, méghozzá gyorsan.

7. Nem leszünk kiszolgáltatva a macerás tömegközlekedésnek, a környezetszennyező és korántsem pénztárcakímélő autózásnak, az idegtépő dugóknak, sőt az időjárásnak sem. Nincs rossz idő, csak rosszul felöltözött/felszerelt kerékpáros.

8. A kerékpározás ideális ahhoz, hogy tekerés közben lássuk is, merre járunk, mi vesz körül bennünket. A teremtett szépség így biztosan megérint minket, és nem az okostelefonjainkon rögzül tévesen, értelmetlen felületen.

9. Közösség, közösség, közösség. Az egyik legnagyobb hiánycikkünk manapság. A bringások összetartása és szolidaritása viszont legendás, még a bringaút piros lámpáinál is összebiccent, integet egymásnak két kerékpáros, és szinte minden bicajos megáll, ha az út mentén defekt miatt kereket szerelő társba botlik. A tekerést versenyszinten vagy hobbiként űzők is mindig számíthatnak egymásra, és a közösségi tekeréseken, versenyeken, tókerüléseken jó alkalmat találnak az ismerkedésre is.

10. Az egyetlen „negatívum”, amit mondani tudunk, hogy a kerékpározás erős függőséget okoz jelentős és gyors közérzetjavító hatása miatt.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

















Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik