Eb-ezüstérmes a magyar U20-as ultimate frizbiválogatott

MTI/rmksz.hu MTI/rmksz.huMTI/rmksz.hu MTI/rmksz.hu
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 15:46
Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a magyar U20-as ultimate frizbiválogatott Padovában. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavaly vb-győztes, 16 tagú vegyes csapat a döntőben 15:10-re kapott ki a svájciaktól.

Augusztus második hetében az U20-as ultimate frizbiválogatott Európa-bajnokságon szerepelt Olaszországban. A tavalyi vb-győzelem után az éremszerzés reményével utaztak a versenyre a fiatalok – derül ki az rmksz.hu beszámolójából. A rendkívül erős mezőnyben többek között a házigazdák és a másik fő esélyes franciák legyőzésével döntőig menetelt a 16 tagú vegyes csapatunk.

A fináléban a svájci ellenfél ezúttal 15:10 arányban jobbnak bizonyult, így ezüstérmet nyertek U20-asaink. Ezzel nemcsak az eredménykényszernek tudtak megfelelni juniorjaink, de egyben a jövő évi U20-as vb-indulás jogát is kivívták.

Szeptembertől a magyar testnevelő tanárok már távképzéses formában is megismerhetik a sportág oktatás-módszertanát, emellett 500 iskolába juttatja el ultimate oktatási csomagját a Magyar Repülőkorong-szövetség, amely augusztus 21. és 27. között Disc Golf Masters Eb-t rendez a szarvasi arborétumban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik