A szépen kidolgozott női kar is csodálatosan mutat

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 17:13
Ha nyár, akkor bicepsz. A férfiak közül legalábbis sokan azonnal az egyik leglátványosabban fejleszthető testrészre figyelnek. Ám a hölgyeknek sem árt odafigyelniük a formás karokra.

„A felkarnak két funkciója van: az alkar forgatása és a könyök hajlítása – mondta Nagy Bernadett. – A név a latin biceps szóból ered, amelynek a jelentése két fej, a brachii pedig kart jelent. Minél nagyobbra »építjük« a brachialist, annál jobban kinyomja a bicepszet, így jóval látványosabb lesz. Olyan tipikus gyakorlatokkal lehet legjobban fejleszteni a brachialist, mint például a kalapácsbicepsz vagy a fordított fogású karhajlítás, azaz a bicepszezés Scott-padon.

A felsőtest izmainak edzése ugyanolyan fontos, mint a fenék rendszeres edzése. Sokan hajlamosak erről megfeledkezni, és kizárólag a combra és a popsira összpontosítanak.

Pedig egy szépen kidolgozott női kar éppen annyira jól mutat, mint akármelyik másik testrészünk, amire sokkal jobban odafigyelünk. Fontos, hogy a testünkre egészében kell tekinteni, nemcsak egy-egy izomra vagy izomcsoportra figyelni!”

Négy állomásból álló bicepszprogram az edzőterembe:
1. Bicepsz állva francia rúddal 3x12
2. Kábeles egykezes bicepszezés 3x14
3. Kalapács bicepsz 3x10
4. Kábeles bicepsz Scott-padon 3x12

Gyors bicepszprogram, mely akár odahaza is könnyedén elvégezhető:
1. Egykezes bicepsz ülve (kézi súlyzóval, ha nincs, vizespalackkal) 3x12
2. Kalapácsbicepsz 3x12
3. Bicepszezés váltott karral 3x10
4. Koncentrált bicepszgyakorlat gumiszalaggal 3x10


Nagy Bernadett korábban a vádli és a has formázásához is hasznos tanácsokat adott a Csupasportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik