Három folyó, két ország, három híd, egy alagút – másodszor is DuplaKanyar

Vágólapra másolva!
2022.08.10. 09:45
A futóverseny célja a Dunakanyar bal és jobb partján lévő települések összefogása.

A szeptember 10-i eseményen indulók három táv közül választhatnak, az egyéni nevezés mellett a hosszú távon lehetőség van többfős csapatok részvételére is. A legrövidebb táv öt kilométeres, a közepes 12 km (mindkettő nagymarosi rajttal és visegrádi céllal), a leghosszabb 62 km (Nagymarostól Nagymarosig), utóbbi áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján.

Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. 550 méteres közműalagútján Nagymarosnál, illetve Visegrádnál, amiről minden résztvevő névre szóló tanúsítványt kap.

A címben kiemelt folyók a Duna mellett az Ipoly és a Garam, a három híd pedig a Szob–Párkány vasúti híd, a Garam-híd és a Mária Valéria híd.

A második alkalommal megrendezendő esemény a természeti adottságok mellett történelmi és szakrális helyek sokaságát érintve nyújt egyedi élményt a résztvevőknek. Közösségépítő célzattal az érintett településeket is bevonjuk a szervezésbe, megvalósítva így a Dunakanyar összefogását – áll a szervezők közleményében.

A verseny fővédnöke és ötletgazdája Rétvári Bence államtitkár, országgyűlési képviselő.

A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a frissítő- és váltópontok feltöltésére, így a futók ezeken banánt, almát, müzliszeletet, csokit, ropit, üdítőt, magnéziumos vizet, kólát tudnak magukhoz venni. A kezdő- és finishercsomagok szintén tartalmaznak erőnléthez szükséges termékeket, valamint pólót, emlékérmet, emléklapot.

A futás előtti bemelegítést Katus Attila vezeti.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik