Mintha csak egy tízméteres mászóka lenne

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.10.23. 18:42
Hollandiában, Rotterdam mellett, a tengerparton áll egy különös szobor, a német parkourlegenda és a haverjai pedig úgy gondolták, ugrálnak rajta egyet. Végül is senki sem szólt rájuk...

Amikor helyi művészek 2015-ben a Rotterdam melletti strandon megalkották és felállították a húsz méter széles, negyven méter hosszú és tizenkét méter magas Zandwacht elnevezésű alkotást, talán maguk sem gondolták volna, hogy egyszer valakik játszótérként használják majd.

A betonból készült mű a homok útját és a dűnék képződésének folyamatát hivatott ábrázolni, és az alkotók kifejezett célja volt, hogy a látogatók járkáljanak benne, így különböző perspektívából lássák a szobrot és környezetét.

A német parkourlegenda, Jason Paul komolyan vette a felhívást, csak nála a „nézzük meg más perspektívából” nem ugyanazt jelenti, mint általában az embereknek.

 

 

Jópofa akciójuk jót tett a Zandwachtnak, amely így szélesebb körben ismertté vált, és az alkotóknak, az Observatorium nevű művészkollektíva tagjainak sem lehet panaszuk, hiszen soha ilyen kreatívan még nem használták fel a művüket.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik