Huszonegy halott egy kínai futóversenyen

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 14:18
Felhőszakadás csapott le egy hegyi terepfutóverseny indulóira Kínában, a 172 futóból 21-en életüket vesztették.

Az eddigi információk szerint 21 ember halálát okozta a mostoha időjárás egy északnyugat-kínai hegyi terepfutóversenyen – számolt be a BBC, míg korábban 16 halottról és öt eltűntről szóltak a hírek.

A kínai állami média beszámolója szerint szombaton erős szél és fagyos eső, jégeső lepte meg a 100 km-es viadal indulóit a Kanszu tartomány turisztikai központja, Pajjin város közelében lévő természetvédelmi területen, a mentőközpont jelentése szerint a verseny magaslati szakaszának 20. és 31. kilométere közötti részen. A helyszín látványos és zord környék, négymilliárd éves sziklaalakzatairól ismert, a területet gyakran használják filmek vagy televíziós műsorok helyszínéül.

A Hszinhua hírügynökség azt közölte, hogy akkor szakították félbe a versenyt, amikor a 172 induló közül néhány futót nem találtak. Több mint 1200 embert irányítottak a helyszínre, ám a keresést alaposan megnehezítette, hogy a hegyvidéki területen az éjszaka lecsökkent a hőmérséklet. A hatóságok arról számoltak be, hogy 151 futó biztonságban van, közülük nyolcan megsérültek.

Előbb 16 halottról és öt eltűntről számoltak be, míg a BBC reggeli közlése szerint a kutató- és mentőcsapatok vasárnap holtan találták az eltűnt futókat, így összesen 21 vesztették az életüket.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik