Osztrák népnevelés javító szándékkal

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2019.10.15. 15:28
Különös kampányában egy biztosítótársaság rámutatott, Ausztriában minden hetedik ember gyakran beteg, ezért internetes hirdetésben is próbálja rábírni őket az egészségesebb életmódra.

Rendhagyó kampányt indított egy nagy nemzetközi biztosítótársaság Ausztriában. A hirdetéssel ötvözött „népnevelés” reklámcsíkja internetes oldalakon tolakszik a cikkek elé. Ha túltesszük magunkat a kezdeti bosszúságon, s megértjük az „Ausztria, így érzed magad!” elnevezésű kampány üzenetét, máris kicsit másként ítéljük meg a webfelületet betakaró reklámot.

A felugró ablak olyan rossz hírekkel igyekszik megragadni az olvasó figyelmét, mint „minden hetedik osztrák gyakran beteg”, illetve „minden második osztrák egészségtelenül táplálkozik”. A piros alapon fehérrel írt szöveg továbbkattintást ajánl, ahol a szervező – vagyis a hirdető – bővebb információkkal is szolgál.

A biztosítótársaság célja, hogy Ausztriában mindenki jó egészségnek örvendjen. Ezért a vállalat közvélemény-kutatást rendelt, amelyben többek között arról kérdezte az osztrák lakosokat, hogyan érzik magukat. Az osztrák lakosok válaszoltak, a kattintás után nyíló ablak pedig könnyen emészthető, főleg grafikus formában tárja elénk az eredményeket.

Ám ezzel még nincs vége. Minden egyes – negatív – megállapításnál ott szerepel a lehetőség, hogyan lehet rajta javítani, s mit kell tenni, hogy mindenki csakugyan jobban érezze magát. Eget rengető tanácsokra nem kell gondolni, a biztosító elsősorban saját termékeit és szolgáltatásait ajánlja figyelmünkbe. Például egészségpénztári számla nyitására, táplálkozási tanácsadó felfogadására buzdít, vagy olyan alkalmazás letöltésére, amellyel kordában tarthatjuk testsúlyunkat, s ellenőrizhetjük diétánkat.

 

Egy felmérés szerint az osztrákok hetvenegy százaléka szeretne leszokni a dohányzásról, de nem képes rá.

 

Ettől még persze a kezdeményezés érdekes, és felhívja a figyelmet, mindig lehet javítani, hogy egészségesebb életet éljünk. Ezek a fontosabb megállapítások:


  • az osztrákok 47 százaléka mindig későbbre halasztja a testmozgást, vagy lemond róla

  • az osztrák lakosok közül 3.7 millió nem mondható teljes körűen beoltottnak

  • az osztrák lakosok közül 2.5 millió nem tud lemondani az alkoholfogyasztásról

  • az osztrákok 75 százaléka mindig félbeszakítja a diétáját

  • az érintettek 71 százaléka szeretné letenni a cigarettát, de sohasem sikerül

  • az osztrákok közül 3 millióan nap mint nap valamilyen fájdalommal küszködnek

  • az osztrákok 74 százaléka az interneten néz utána, hogy milyen betegsége van

  • minden negyedik osztrák azért nyúl az italhoz, hogy jobban érezze magát

  • minden harmadik osztrák lakos túlságosan sokat ül, keveset mozog

  • az osztrákok 45 százaléka egészségtelenül táplálkozik


 

Az oldal linkje: https://www.generali.at/sogehtsmir/

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik