Itt a nyár, itt a bikiniszezon

Vágólapra másolva!
2018.05.02. 17:53
Nyakunkon a nyár, a bikiniszezon, a strandokon hamarosan fürdőruhára kell vetkőzni. De vajon elkéstünk-e már, ha formába szeretnénk lendülni, vagy van még esélyünk „gatyába” rázni magunkat?

A válasz: igen! Van remény. De legalább ilyen fontos, hogy ne ész nélkül vágjunk neki az edzésnek. Nézzük lépésről lépésre, mit kell tennünk a sikerhez. Mert nem elég, ha kiváltunk egy havi bérletet valamelyik közelben lévő fitneszterembe, elkezdjük rángatni a különböző edzőgépeket, és reméljük, hogy egy hónap múlva máris pompás alakunk lesz.








1. TŰZZÜNK KI KONKRÉT CÉLT

Mindig tudatosítsuk magunkban, hogy például öt kilót szeretnék fogyni, vagy négy hét elteltével hatvan kilóval akarunk fekve nyomni, és építsük fel az előttünk álló időszakot. Heti hányszor szeretnénk lemenni az edzőterembe, milyen étrendet szeretnénk követni, és melyik nap, milyen izomcsoportot mozgatunk meg.



2. NE LEGYÜNK AMATŐRÖK

Ha először megyünk le a fitneszterembe, két dolgot tehetünk: vagy megfizetünk egy személyi edzőt, vagy az interneten utána olvasunk minden egyes gyakorlatnak, és megpróbáljuk azokat minél szabályosabban végre hajtani. Nagyon résen kell lenni, hiszen egy egy rosszul kivitelezett mozdulatsornak akár komoly következményei is lehetnek, a sérülés pedig egyáltalán nem hiányzik senkinek így a nyár közeledtével.



3. FOKOZATOSAN EMELJÜK A TÉTET

A fokozatosság nagyon fontos a kezdeti időszakban, először próbáljuk egy-két hétig átmozgatni az egész testünket, hogy az izmok megszokják, immár nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve. Nem baj, ha a tréninget követő napon izomlázunk van, és nem kell megvárni, míg elmúlik, ugyanúgy mehetünk vele edzeni.


Egy-, másfél hónap alatt persze csodákat ne várjunk, ám ha kitartóan dolgozunk, és ha az étrendünkre is odafigyelünk, látható lesz a változás. Ez pedig később az önbizalmunkat is meghozhatja a strandokon…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik