Pragmatikus Benfica érkezik

benfica | 2013.03.30. | 11:03

Nuno Espirito Santo a középmezőny közvetlen elejére vezette a Rio Avét, ami azt sejteti, hogy jóval sikeresebb lehet vezetőedzőként, mint kapusként....


Hirdetés

Nuno Espirito Santo a középmezőny közvetlen elejére vezette a Rio Avét, ami azt sejteti, hogy jóval sikeresebb lehet vezetőedzőként, mint kapusként. Szerinte a bajnoki cím várományosának - azok mi vagyunk, még véletlenül sem a Porto - a bajnokság ezen szakaszában már pragmatikus futballt kell nyújtania, tehát futballnyelvre lefordítva: nyerni, oszt kész! És nagyon igaza van, nem a szép játék az elsődleges, az úgyis hiánycikk Witsel és Javi távozása, valamint Aimar parkolópályára kerülése óta. Néha azért van kivétel, de megbocsátom, ha ma este elmarad, akár egy sovány 1-0-ért cserébe is.

Végre újra bajnoki jön, portugáljaim az elmúlt egy hétben elég szépen hatottak az idegrendszeremre, most már reménykedem némi sikerélményben. Posztoltunk nem is olyan rég a világ különböző tájain érdekelt válogatottjainkról, és azt azért elmondhatjuk Jorge Jesusról, hogy annyira nincs oda kulcsjátékosai távollétéért. Ősszel teljesen kifeszült azon, hogy Matic két meccset végigült a szerb kispadon, és most sem lepődnék meg, ha egy nem várt eredmény esetén nekimenne a paraguayi, uruguayi, argentin triumvirátusnak. Apropó szerbek? Ennek a Mihajlovics csávónak van valami fogalma a futballról? Maticot kihagyni, ember? Pont a héten nyilatkozott Frank Arnesen, egykori Chelsea-s utánpótlásguru, hogy mekkorát hibáztak a szerb lepasszolásával, látva, hogy micsoda játékos lett belőle. Végülis 45 millióért visszavehetik, ha úgy van.

Az új rendszerre épülő beharangozóinkban ilyenkor érkezik el az idő egy játékos kiemelésére az ellentől, tehát Bebézzünk egy kicsit. Ő megtestesíti mindazt, amit a nagy klubok profi játékosmegfigyelő munkának neveznek. Elég egy 10 perces videó, majd kifizetnek 10 millió fontot, majd rájönnek, hogy uuupsz, ez nem jött be. Ez a nagy klub természetesen a Manchester United, de amellett, hogy minden tiszteletem Sir Alexé, ezt kurvára benézte. Télen jött, eddig 11 meccsen 1 gól a mérlege, Joáo Tomás 37 évesen jobb teljesítményre volt képes, nem is kicsit, ez is elgondolkodtató. Nem bánnám, ha nem ma lendülne formába az egyébként még mindig csak 22 éves támadó.

Visszatérve a leendő bajnokcsapatra - ránk, nem a Portóra -, túlzás lenne azt állítani, hogy mindenki ép és egészséges a válogatottakból visszatérve. Cardozót sérülés miatt le kellet cserélni az Uruguay elleni meccs második félidejében, Maxi egy meccset végigjátszott, egyet eltiltás miatt pihent az uruknál, róla nincs részletesebb hír, hogy milyen sérülést szedett össze. Melgarejo egy percet nem töltött pályán, mégsincs rendben. Garay kihagyta az argentinok bolíviai meccsét, ő legalább rendben lesz, ugyanez viszont nem mondható el Enzóról, aki egy edzésen sem tudott részt venni a héten. Úgy gondolom, lesz, aki felépül, de nem ez lesz a szezon legerősebb kezdője, már csak Salvio miatt sem. Ezen tényezők ismeretében a következő csapatot várom ma este:

22:30, DigiSport 2 (felvételről...)!

benfica

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum