Videó: bagoly mondja? Beszólt Mourinhónak, kapta is a savat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 12:17
null
Mourinho reakciója az őt a meccs során kritizálóknak (Fotó: AFP)
Graeme Souness szerint nem volt okos dolog José Mourinhótól, hogy a Manchester United fordítása után hergelte az őt a meccs során kritizáló torinói közönséget. A történetét ismerve ez egyszerre meglepő és érthető is.

A korábban a Rangerst, a Liverpoolt, a Southampton, a Torinót, a Benficát, a Blackburnt és a Newcastle-t is irányító tréner az 1995–1996-os idényben a Galatasaray vezetőedzője volt, s a csapattal elhódította a Török Kupát. Nem is akárhogyan, az örök rivális Fenerbahce elleni kétmeccses fináléjában a hazai 1–0 után idegenben, hosszabbítást követően 1–1-re végzett a csapat.

Ezt követően Souness a Galatasaray zászlajával berobogott a pálya közepére, ahol kitűzte azt a rivális földjére – mondani sem kell, hogy azóta is a klub szurkolóinak óriási kedvencének számít a skót… A sztorinak persze volt előzménye.

„Amikor odaszerződtem, a Fenerbahce egyik alelnöke egy újságban azt a kérdést tette fel, hogy »mit akar a Galatasaray egy nyomorék szerződtetésével?« Rólam beszélt, mivel tizennyolc hónappal korábban átestem egy nyílt szívműtéten. Megnyertük a kupát, az ő stadionjukban és odaadták a nagy zászlót. Mindegyik játékosunk meglengethette, aztán nekem adták, én tovább, így ment ez a félpályához közeledve, hogy átvegyük a trófeát. Visszamentem a felezővonalhoz, felnéztem az ürülő lelátóra, és hihetetlen módon megpillantottam annak a fickónak az arcát. Azt gondoltam, »most megmutatom neked, ki a nyomorék.« Nem ez volt a legokosabb tett az életem során. Amikor sikerült a földbe szúrnom a zászlót, és megfordultam, láttam, hogy a szurkolók próbálnak betörni a pályára. Sikerült megúsznom viszonylag sérülésmentesen. Viszonylag.”

A Galata-zászló esete



Talán pont a saját példájából kiindulva jegyezte meg Mourinho cselekedetével kapcsolatban, hogy bizony bajba is kerülhetett volna a portugál, ugyanakkor televíziós kommentátortársa, a legutóbb (idén áprilisig) az Ipswich Townt irányító Mick McCarthy sietett gyorsan megjegyezni, hogy aranyosan hangzik ez pont tőle.

A Mourinho-eset
Souness: – Lázadást okozhatott volna a tettével.
Mick: – Te leszúrtál egy zászlót a pálya közepén Törökországban!
Souness: – Az én zászlóm kupadöntőn volt, ez csak egy meccs volt.






Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik