Conte a felhők fölött jár, Lennon utál veszíteni

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 12:26
null
A Celtic menedzsere, Neil Lennon (balra) rosszul tűrte a vereséget (Fotó: Action Images)
A Juventus könnyedén, kettős győzelemmel búcsúztatta a Celticet a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A párharc szerdai, torinói visszavágóján a házigazdák 2–0-ra nyertek, a skót együttes küzdött a szépítésért, de nem tudott gólt szerezni. Neil Lennon, a Celtic menedzsere szerint játékosai sokat tanulhattak ebből a meccsből, kollégája, Antonio Conte érthetően boldog volt a találkozó után.

 

 

„A mérkőzés statisztikái boldoggá tesznek minket, mert megmutatják, hogy hatalmas utat jártunk be – így a mérkőzés után Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője. – Évek óta ez első BL-idényünk, sok játékosnak és edzőként nekem egyenesen a legelső. Nehéz csoportból jutottunk el idáig, most meg már a legjobb nyolc között vagyunk, nagyon örülünk ennek. Két lábbal kell állnunk a földön, nem lesz könnyű úgy megvédeni a bajnoki címünket otthon, ha sokat kivesz belőlünk a BL. Minden játékosomat megkértem arra, az edzéseken adjon bele mindent, mert szükségem lesz mindenkire. Sokat kell még tanulnunk a kettős terhelésről, ez új kihívás. Most sem pihenhettünk, bár három góllal nyertünk az első mérkőzésen, oda kellett figyelni a skótok szabadrúgásaira, nem volt szabad kritikus helyeken szabálytalankodnunk. A skót szurkolók fantasztikusak voltak, akkor is énekeltek, amikor összesítésben már öt góllal vezettünk. Megérdemelték a skót fanok, hogy az egész stadion megtapsolja őket. De a mi szurkolóinkat is dicséret illeti.”

A glasgow-i első felvonás után Torinóban is betaláló Alessandro Matri úgy érzi, ezúttal támadásban és védekezésben is jól helytállt.

„Csak úgy tűnt, hogy könnyű a dolgunk, de a megfelelő pillanatokban nagyon oda kellett tennünk magunkat – mondta a mérkőzés után Alessandro Matri. – Fabio Quagliarella ezúttal is szerencsét hozott nekem, nagyon jól játszik ebben az idényben. Mindkettőnknek ment most a futball, de a csapatnak is, támadásban és védekezésben egyaránt. Amikor lehetőséget kapok, mindig be akarom bizonyítani, hogy érdemes vagyok a bizalomra. Tudom, az újságok szeretnek túlozni, de az elsődleges célunk a hazai bajnoki cím, ám azért üldözzük az európai sikereket is. Gólomat családomnak ajánlom.”

„Remekül játszottunk mindannyian, elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen nem volt egy könnyű mérkőzés – így Paul Pogba. – A csapat és az edzők is bíznak bennem, örülök, hogy itt lehetek. Nem tudom, milyen messze jutunk a BL-ben, remélem, megnyerjük a sorozatot. Mi vagyunk a Juve, azaz mindig győznünk kell. A szurkolók rendre biztatnak, hogy lőjek kapura, de ma nem tudtam ezt megtenni, a lényeg azonban az, hogy győztünk.”

A skót Celtic menedzsere, Neil Lennon szerint csapatának mezőnymunkájával nem volt gond, ám a gólok hiányoztak.

„A mezőnymunkánk kiváló volt, de gyatra helyzetkihasználásunk kivégzett minket. Az olaszok bezzeg nem kegyelmeztek – szomorkodott a mérkőzés után a skótok menedzsere, Neil Lennon. – Ha egyenlítünk az elején, bármi megtörténhetett volna. Hogy megérdemelte-e a kétgólos sikert a Juventus? Az eredmény önmagért beszél. Utálok veszíteni, de még a legrutinosabb menedzserek is elveszítik néha önuralmukat. Remélem, játékosaim sokat tanultak a BL-mérkőzésekből, számomra is megtiszteltetés volt idelátogatni. Nehéz lesz megtartani a szezon után legjobb játékosaimat, de lesznek, akik máshová akarnak igazolni, ám mi is hozunk egy-két fiatalt a csapathoz.”

„Megpróbáltuk nyomás alatt tartani és letámadni az ellenfelet – értékelt a lefújás után a Celtic görög csapatkapitánya, Jorgosz Szamarasz. – Volt néhány helyzetünk, de mindegyiket elrontottuk. A sorozat fénypontjai a Barcelona elleni mérkőzések voltak számunkra. Szívvel és szenvedéllyel küzdöttünk a szurkolókért és a klubért, hogy mindig emlékezzenek ránk.”

A jövő pénteki, nyoni sorsoláson kiderül, kivel találkozik a Juventus a legjobb nyolc között a BL-ben.

 

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–CELTIC (skót) 2–0 (1–0)
Torino,
Juventus Stadion. Vezette: Aydinus (török)
A KEZDŐCSAPATOK
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Marrone, Bonucci – Padoin, Vidal (Isla, 66.), Pirlo (Giaccherini, 68.), Pogba, Peluso (Asamoah, 59.) – Quagliarella, Matri
CELTIC: Forster – Matthews (Forrest, 52.), Wilson, Kayal, Izaguirre – Ledley – Commons (Nouioui, 72.), Wanyama (Ambrose, a szünetben), Mulgrew, Szamarasz – Hooper
Az első mérkőzésen: 3–0
Gólszerző: Matri (24.), Quagliarella (65.)
Továbbjutott: a Juventus, kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik