Ifi BL: Senkó Zsombor nagyszerű védési mutatókkal rendelkezik a Juvéban

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 12:03
null
Nagyszerű formában van <strong>Senkó Zsombor</strong> (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, kedden Senkó Zsomborral a kapujában a Juventus 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Liverpoolt az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) negyeddöntőjében, így most először bejutott a nyoni négyes döntőbe. A 19 éves magyar kapus remek teljesítményt nyújt a sorozatban.

 

Senkó Zsombor eddig hat mérkőzésen védett az ifjúsági Bajnokok Ligájában. A felét kapott gól nélkül hozta le, összesen pedig négyszer vették be a kapuját. Meccsenként nagyjából négy hárítást mutat be, és 86 százalékos a védési hatékonysága. Nagyjából hárommal kapott kevesebbet, mint a számok alapján várható lett volna, mi több, 2.84 „biztosnak tűnő” góltól mentette meg a csapatát. Micsoda számok!


A torinói sztárklub korosztályos együttese egyébként most először jutott be a legjobb négy közé az ifjúsági BL-ben. Olasz csapatként korábban csak az AS Roma jutott el a final fourig, még a 2014–2015-ös évadban.

A Juventus a csoportkört öt győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta, majd a legjobb tizenhat között tizenegyesekkel az AZ Alkmaart múlta felül.

A 18 éves, magyar korosztályos válogatott kapus 2019 óta a Juventus labdarúgója. Még nem mutatkozott be a torinóiak felnőttcsapatában, ám januárban a Napoli és a Roma elleni Serie A-mérkőzésen a kispadra már nevezték.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
Juventus (olasz)–Liverpool (angol) 2–0

Juventus: Senkó Zsombor végigvédte a mérkőzést, a 89. percben időhúzásért sárga lapot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik