B. Á., P. V. 2019.07.09 17:37 Frissítve: 2019.07.10 09:14

BL: Nem kell tartanunk az ilyen meccsektől – Rebrov

Szerdán megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Ferencváros, amelynek sajtótájékoztatóján Szerhij Rebrov vezetőedző elsősorban azt emelte ki, hogy csapatának magával kell foglalkoznia, s nem szabad megijednie a Ludogorectől.

Szerhij Rebrov szerint csapata készen áll az idény első tétmeccsére (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
Íme, a zöld-fehérek hazai meze a 2019–2020-as idényre – kép
A Ludogorec edzője akár a kis különbségű vereséget is elfogadná a Fradi ellen

„Jól sikerült a felkészülésünk, a fiúk tudják, mit várok el tőlük – kezdte Szerhij Rebrov. – Az ilyen fontos találkozóknál hangsúlyozom, hogy minden részletre oda kell figyelni. Van már tapasztalatom hasonló mérkőzéseken, meg fogjuk állni a helyünket a legrangosabb európai kupasorozatban. Nem kell tartanunk az ilyen meccsektől, arra kell figyelnünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, és a saját futballunkat játsszuk.”

Az ukrán szakember hozzátette, meghozta a döntést a kezdő kapus személyéről, ám azt nem árulta el, ki véd a bolgárok ellen.

„Természetesen ez az én döntésem, a stáb többi tagja adhat javaslatokat. Jól sikerült a felkészülés, örülök, hogy minden posztnál van konkurenciaharc, ez javára válhat a csapatnak is.”

„A tétmeccsek teljesen mások. A felkészülési eredmények betudhatóak annak, hogy az együttes a maximumon pörgött, ez köszönhető annak is, hogy ekkora harc van az egyes posztokért, ez is közrejátszott abban, hogy sokkal jobban sikerült ez a felkészülési időszak, mint mondjuk a törökországi edzőtábor.”

A felkészülés első szakaszát válogatottbeli kötelezettségei miatt kihagyó Lovrencsics Gergő úgy érzi, a zöld-fehérek tanultak az előző esztendők csalódást keltő európai szerepléséből.

„Teljesen mindegy, ki az első ellenfél, nekünk magunkra kell figyelnünk. Jó felkészülést végeztünk, látom a csapaton a küzdeni akarást. Ami az elmúlt években nem sikerült, azt szeretnénk magunk mögött hagyni, ám a pályán kell bizonyítani, hogy a csapat megérett erre.”

„Megfelelő önbizalmat ad a felkészülési időszakban aratott néhány győzelem, de nem túlzottat. Az volt a lényeg, hogy mindenki formába lendüljön, megfelelő mennyiségű időt kapjon. Mindenki mindent beleadott, a mesternek nem lesz könnyű dolga eldönteni, hogy ki játsszon szerdán.”

„Az ellenfél hiányzói? Nem befolyásolja a felkészülést, mindenkit megnéztünk, a mester mindenkire alaposan felkészített. Ez a párharc nem itt dől el, hanem két meccsen, de ki akarjuk használni a hazai pálya előnyét.”

A teljes sajtótájékoztató

Ízelítő az utolsó edzésből

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SZERDA
Ferencváros (magyar)–Ludogorec (bolgár) – élőben az NSO-n!
Budapest,
Groupama Aréna, 20.00 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Ejtan Smulevics (izraeli)

2020.12.01 01:17:11

Bajnokok Ligája M. D.

ESÉLYLATOLGATÁS A Real Madrid és az MU is továbbjut egy győzelemmel, a Liverpool és a Dortmund már döntetlennel is.

2020.11.30 21:41:01

Bajnokok Ligája  THURY GÁBOR     

NS-VÉLEMÉNY. A Ferencváros egyre karakteresebben játszik.

2020.11.25 20:40:54

Bajnokok Ligája M. G.

Hazard büntetett, a hazaiak nem kaptak büntetőt, Vidal kireklamált egy piros lapot, Rodrygo döntött.

2020.11.25 20:11:14

Bajnokok Ligája B. Á.

Mivel döntetlent játszott az Atlético és a Lokomotiv, a címvédő Bayern már biztosan csoportelső.