BL: Nem félünk a Ferencvárostól – a Tobol csapatkapitánya

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.04. 18:52
null
Aszhat Tagibergen (8) csapatkapitány elmondta: ő és csapattársai sem félnek a Ferencvárostól (Fotó: Getty Images)
Szerdán a Ferencvárossal csap össze a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Tobol. A kazah címvédő csapatkapitánya, Aszhat Tagibergen a Prosportsnak elmondta, hogy tisztelik, de nem tartanak a magyar rekordbajnoktól. A középpályás arról is beszélt, klubjával be szeretne jutni valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe.

 

A bajnokságban múlt hét pénteken nagy feltámadást bemutató Tobol és a kazah válogatott csapatkapitánya a szerdai, Ferencváros elleni első BL-selejtező kapcsán többek között arról beszélt, milyen érzés lesz a Bajnokok Ligájában szerepelni.

„Nyilvánvaló, a Bajnokok Ligájában különleges szerepelni. A Ferencváros nagyon erős csapat, Magyarország bajnoka. Tiszteljük az ellenfelet, de egyáltalán nem félünk tőle. Természetesen százszázalékosan felkészülünk, és igyekszünk minőségi futballt mutatni a szurkolóinknak” – mondta Aszhat Tagibergen, aki azt is elárulta, hogy csapatával hétfőig nem elemezték a magyar rekordbajnok játékát.

„Hétfőig nem kezdtük el a magyarok játékát elemezni, mert bajnoki meccseink voltak, amelyek jelen pillanatban fontosabbak. Hétfőtől a Ferencváros meccseinek elemzésével kezdjük meg a Bajnokok Ligájára való felkészülést.”

Tagibergen úgy gondolja, korábbi vezetőedzőjük, Alekszandr Moszkalenko távozása nem befolyásolja a gárda teljesítményét, a Moszkalenkót váltó szerb Milan Milanovicsról pedig pozitívan nyilatkozott.

„Még korai bármit is értékelni a teljesítményén. Megmutatta, hogy szeret támadó focit játszani, de minden edzőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindannyian pozitívan reagáltunk az érkezésére.”

A 31 éves középpályás arról is szót ejtett, hogy csapatának mik a céljai a következő idényre.

„A legmagasabb célokat tűztük ki magunk elé – bajnokok akarunk lenni, kupát nyerni és bejutni valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Természetesen nem ígérhetünk semmit, de igyekszünk mindent megtenni” – tudatta a 39-szeres válogatott.

A zöld-fehérek a hivatalos oldalukon közölték, hogy hétfőn elindultak az első mérkőzés helyszínére, Kosztanajba.

A FERENCVÁROS KERETE A TOBOL ELLENI BL-SELEJTEZŐRE
Kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Varga Ádám
Hátvédek: Adnan Kovacevic, Botka Endre, Eldar Civic, Henry Wingo, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Samy Mmaee
Középpályások: Aissa Laidouni, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Stepjan Loncar, Vécsei Bálint, Xavier Mercier
Csatárok: Adama Traoré, Carlos Auzqui, Franck Boli, Fortune Bassey, Marquinhos, Tokmac Nguen

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS
Július 6., 16.00:
Tobol (kazah)–Ferencváros
VISSZAVÁGÓ
Július 13., 20.00: Ferencváros–Tobol (kazah)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik