BL: Miért nehéz nyerni? Mert mindig ott van a Real Madrid! – Guardiola

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 11:50
null
Pep Guardiola szerint a Real Madrid miatt különösen nehéz BL-t nyerni (Fotó: AFP)
A Manchester City kedd este több mint 60 percen át emberhátrányban játszva 0–0-s döntetlent játszott az FC Köbenhavn otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligájában, és ezzel biztossá vált, hogy nyolcaddöntőbe jut a G-csoportból. A találkozót követően arról kérdezték az angol együttes menedzserét, Pep Guardiolát, hogy miért olyan nehéz megnyerni a BL-t...


– A Bajnokok Ligáján kívül mindent megnyert a Manchester Cityvel. Egyértelmű, hogy nagyon nehéz elhódítani ezt a trófeát. Elmondaná, kérem, miért ennyire nehéz?
– tette fel a kérdést Pep Guardiolának a Viaplay újságírója.
– Mert a Real Madrid mindig ott van! – érkezett mosoly kíséretében a válasz a mestertől.


Guardiola valószínűleg közel jár az igazsághoz, a Real Madrid a 2013–2014-es Bajnokok Ligája-idény óta ötször emelhette magasba a trófeát. S a spanyol szakember feltehetően azt sem felejtette el, hogy a legutóbbi BL-kiírás elődöntőjében úgy estek ki, hogy a párharc visszavágójának 90. percében még továbbjutásra álltak a Santiago Bernabéu Stadionban – Rodrygo a 90+1. percben mentette hosszabbításra a találkozót, míg a 95. percben Karim Benzema megszerezte az összesítésben 6–5-ös madridi sikert érő találatot.

Ha részletesebben szeretné felidézni az elődöntőben történteket: Csak a szokásos? Vert helyzetből csodát tett és BL-döntős a Real Madrid!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik