BL: Messire sérülése miatt vizsgálatok várnak – Valverde

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 00:23
null
Tömegjelenet Lionel Messi sérülése után: a Barcelona sztárjára csütörtökön vizsgálatok várnak (Fotó: AFP)
Nagy lépést tett a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntője felé a Barcelona, amely az Old Traffordon Luke Shaw korai öngóljának köszönhetően 1–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet a negyeddöntő első mérkőzésén. Lionel Messire arcsérülése miatt vizsgálatok várnak, Ernesto Valverde szerint megérdemelt volt a Barca sikere, míg Ole Gunnar Solskjaer úgy vélekedik, a párharc még nincs lefutva. Reakciók.

Ahhoz képest, hogy az FC Barcelona elég minimalista és energiakímélő játékkal győzött 1–0-ra (s nyert így először az MU otthonában), Chris Smalling nyilatkozata kicsit olyan volt, mintha a Manchester Unitednek tökéletesen megfelelő eredmény született volna az Old Traffordon.

Az első félidőben kicsit idegesek voltunk, a másodikban azért megfogtuk őket. Semlegesítettük a játékukat csapatként; azt hiszem, David de Geának csak egyszer kellett hárítania. Tisztában voltunk azzal, hogy olyan intenzitással kell csatába indulnunk, amihez nem szoktak hozzá. Letámadtuk őket magasan, megnehezítettük a dolgukat, kár, hogy nem tudtunk gólt szerezni. Úgy gondolom, volt néhány jó helyzetünk” – vélekedett Smalling, aki szerint az a légi párbaj, amit Luis Suárezzel vívott (és amiért sárga lapot kapott), a legkevésbé kemény ütközése volt az összes közül. Erről Lionel Messi például tudna mesélni…

A Manchester United szakvezetője, Ole Gunnar Solskjaer elsősorban azt fájlalta, hogy csapata egyszer sem találta el a kaput a mérkőzésen.

„Voltak pozitívumok, voltak negatívumok. Elég rosszul kezdtünk, kicsit idegesek voltunk, igazából csak a góljuk után nyugodtunk meg és kezdtünk jobban futballozni. A középpályán volt néhány remek egyéni teljesítmény. Néha úgy éreztem, mintha az igazi Manchester Unitedet látnám: megkaptuk a támogatást a közönségtől, kijátszottuk a szélekre a labdát, jöttek a beadások. De ez nem a mi esténk volt, a kaput sem találtuk el. Kár ezért, mert Rashy [Rashford] helyzetbe tudott kerülni, és Martial is ott volt a kapu előtt a végén. Edzésen belebök valahogy általában a labdába, és az bemegy… Amikor a Barca ellen játszunk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy a labda nélkül jól kell védekeznünk. Ráadásul reális dolog az, hogy amire labdához jut a csapat, már elfárad… Megpróbálunk kicsit élesíteni egy pár dolgon, és úgy utazunk el, hogy egyvalamire koncentrálunk: gólt kell szereznünk. Azzal a hittel megyünk Barcelonába, hogy be tudunk találni, bár nagyszerű csapat az ellenfelünk. Nincs ennek a párharcnak még vége” – értékelt Solskjaer.

Egy adalék az MU előtt álló feladat nehézségéhez: a Barcelona a legutóbbi 30 hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésén veretlen maradt (27 győzelem, 3 döntetlen) – ez pedig rekordhosszúságú széria az első számú európai küzdelemsorozatban. A Barca ráadásul kieséses párharcban 38 alkalommal nyerte meg idegenben az első felvonást – és 36-szor tovább is jutott… Ugyanakkor volt, aki józanul óvatosságra intett mindenkit.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Azután, ami a PSG-vel történt, nem szabad, hogy elaltasson az eredmény – ők ennél jobb eredménnyel tértek haza Párizsba, aztán láttuk, mi történt. A nagy csapatok képesek ilyen fordításra. Különleges érzés volt hosszú idő után visszatérni ide. A védekezést tekintve most álltunk össze a legjobban ebben az idényben; komfortosan érzem magam, erőt ad a tapasztalatom és a korom” – összegzett a Barcelonából a kiváló teljesítményt nyújtó Gerard Piqué” aki egykor a Manchester United játékosa volt. A madridi Marca jegyzete szerint Piqué jelenleg a világ legjobb középhátvédje – nem kis elismerés a kimondottan Barcelona-barátnak éppenséggel nem nevezhető laptól.

Az ismert „spanyolspecialista” futballszakíró, Guillem Balaguészerint a Manchester United teljesítménye éppoly kopottas és megfáradt volt, mint a stadionja – legalábbis ez volt az általános vélekedés a vendégekkel utazó újságírók körében.

„A Barcelona nem volt igazán átütő erejű támadásban, ám a gól után a csapat leginkább az energia-megtakarításra törekedett. Messinek van egy sérülése és pihennie kellene, ám nem kap pihenőt – már ha így nem, hogy van olyan mérkőzés, amelyen gyakorlatilag aktívan pihen a pályán” – mondta Balagué a BBC Radio 5-nak.

Ernesto Valverde, az FC Barcelona vezetőedzője elmondta, Messire csütörtökön vizsgálatok várnak arc- és orrsérülése miatt, mivel „elég csúnyát kapott”. A tréner szerint elképzelhető egy erős(ebb) rotáció a Barca következő meccsére a visszavágó előtt.

„Rákényszerítettük az akaratunkat a Manchester Unitedre, irányítottuk a mérkőzést. Ugyanakkor amikor keményen letámadtak, azzal megszenvedtünk, és okoztak némi problémát, no meg néhány hibát is elkövettünk emiatt. Kihasználtuk az első hibájukat, az első húsz percben szinte csak a térfelükön folyt a játék. Aztán feljebb tolták a védekezésüket, ez elbizonytalanított bennünket egy kicsit, jöttek a hibák, amik még keményebb presszinget váltottak ki. Nehéz itt győzni, nehéz dolgunk is volt, de egyértelműen a miénk volt ez a találkozó. Az a benyomásom, hogy megszenvedtünk a sikerért és keményen küzdöttünk, hogy nyerjünk – igazából csak másnap tudjuk felmérni, hogy mit is cselekedtünk ma meg.”

A párharc visszavágóját április 16-án, kedden rendezik meg a Camp Nouban.

A mérkőzés összefoglalóját itt olvashatja el!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Manchester United (angol)–FC Barcelona (spanyol) 0–1 (0–1)
Manchester,
Old Trafford, 74 093 néző. Vezette: G. Rocchi (olasz)
Manchester United: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Dalot (Lingard, 74.), McTominay, Fred, Pogba – R. Lukaku (Martial. 68.), Rashford (A. Pereira, 85.). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Barcelona: Ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets (Alená, 93.), Arthur (Sergi Roberto, 66.) – Messi, L. Suárez, Coutinho (Ar. Vidal, 65.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerző: Shaw (12. – öngól)

VISSZAVÁGÓ
Április 16., kedd

21.00: FCBarcelona (spanyol)–Manchester United (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik