Lodi gólja döntött, az Atlético győzött Manchesterben, és továbbjutott!

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 20:45
null
Renan Lodi gólja döntött (Fotó: AFP)
A Manchester United otthonában 1–0-ra győzött az Atlético Madrid, és a hazai döntetlen után a spanyol csapat jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.



BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–1)
Manchester, Old Trafford,73 008 néző.Vezette:Vincic (szlovén)
MAN. UNITED:
De Gea – Dalot, Varane, Maguire (Juan Mata, 83.), Alex Telles – McTominay (Matics, 67.), Fred (Cavani, 76.) – Sancho, Bruno Fernandes (P. Pogba, 67.), Elanga (Rashford, 67.) – C. Ronaldo.Menedzser:Ralf Rangnick
ATLÉTICO:Oblak – Szavics, José Giménez, Reinildo – M. Llorente, Koke (Kondogbia, 80.), Héctor Herrera, De Paul, Renan Lodi – Joao Félix (Felipe, 90.), Griezmann (Ángel Correa, 90+3.).Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző: Renan Lodi (41.)
Továbbjutott:azAtlético Madrid,2–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Ha csak a statisztikát nézzük, nem a legjobb előjelekkel várhatta az Atlético Madrid elleni visszavágót a Manchester United, amely a legutóbbi három BL-párharcánál, amelynél az első meccsen döntetlenre végzett, egyaránt búcsúzni kényszerült – és akkor még nem beszéltünk a „vörös ördögök” jónak nem nevezhető, közelmúltbeli spanyolok elleni mérlegéről...

Ralf Rangnick csapata ennek ellenére jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, és nem sok hiányzott hozzá, hogy előnybe kerüljenek, ám Bruno Fernandes jobból érkező bepassza után Anthony Elanga közeli lövését Jan Oblak fejjel (!) hárította.

Ahogy a mérkőzésről tudósító kollégám fogalmazott: ajtó-oblak helyzet volt...

Az Atlético egy ígéretes Rodrigo De Paul-lövéssel válaszolt – David de Gea védte bravúrral a megpattanó próbálkozást –, majd a félidő hajrájában átvette az irányítást, és kétszer is bevette az angolok kapuját. Az MU szerencséjére az elsőnél a gólpasszt jegyző Marcos Llorente lesen volt, néhány perccel később viszont már nem volt menekvés: Joao Félix sarkazása után Antoine Griezmann adott középre, Renan Lodi pedig a rövid sarokba fejelt (0–1). A már az első meccsen is nagyszerűen futballozó (és gólpasszt jegyző) brazil válogatott védő az első gólját szerezte a legrangosabb európai kupasorozatban.

A GÓLT MEGTEKINTHETI IDE KATTINTVA!

A fordulás után az első játékrészben látotthoz hasonló kezdést produkált az MU, ám az Atlético okos futballal jól védte az előnyét, ha pedig a hazaiak eljutottak lövésig, akkor Oblak eszén nem tudtak túljárni.

Érezte Rangnick is, hogy változtatnia kell, a madridi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is hármas cserével próbálta felrázni csapatát: Marcus Rashford, Nemanja Matics és Paul Pogba, sőt nem sokkal később Edinson Cavani is beállt.

Az utolsó tíz percben a spanyolok rutinosan rombolták az angol akciókat, a manchesteriek gólra törő, ugyanakkor kapkodó játéka sok hibával vegyült, így hiába tett meg mindent a gárda, nem jött össze az egyenlítés – az Atlético a két mérkőzés alapján megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

A MÁSIK KEDDI MÉRKŐZÉSEN
Ajax (holland)–Benfica (portugál) 0–1
(Darwin Núnez 77.)
Továbbjutott: a Benfica, 3–2-es összesítéssel

PERCRŐL PERCRE


A legtöbb győzelem a BL-ben ugyanazzal a csapattal edzőként:
102, Sir Alex Ferguson, Manchester United
82, Arsene Wenger, Arsenal
44, Diego Simeone, Atlético
39, Carlo Ancelotti, Milan
38, Pepe Guardiola, Man. City

2011 óta öt BL-párharcot bukott el a United, négyszer spanyol csapat ellen.

A legtöbb győzelem a BL-ben országok szerint:
500 Spanyolország
466 Anglia
344 Németország
339 Olaszország
223 Franciaország
152 Portugália
100 Hollandia



90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!


90+5. perc
Rashford kiharcol egy kornert, De Gea is előremegy, a beadást elkapja Oblak!

90+3. perc A frissiben felépült Ángel Correa váltja Griezmannt.

90+2. perc Varane lök egy szabadrúgás után.

Négy perc a ráadás.

90. perc Felipe be, Félix le, ék helyett bekk.

89. perc Lodi ellöki Dalot-t, de tovább, sárga lap reklamálásért Darren Fletchernek a hazai kispadra.

A másik mai mérkőzés: AJAX–BENFICA!

87. perc Diogo Dalot kap sárga lapot, teljesen fölöslegesen felrúgta Lodit. Mínusz egy perc nekik.

83. perc Dalot lő jobbal a jobb alsó mellé picit jobbról, 20 méterről. Maguire le, Juan Mata be, védő helyett karmester.

82. perc Kondogbia lő kapura ballal 23-ról, középről, nagyon fölé.

Ma Griezmann szerelt a legtöbbször, négyszer.

81. perc Nemaja Matics a földön fekvő ellenfél, Félix fejéhez vágja a labdát, sárga lap.

80. perc Geoffrey Kondogbia be, Koke le, motorcsere.

79. perc De Paul kap jó passzt Griezmanntól, a beadásról lemarad középen Félix és Lodi is.

Azon csapatok 69 százaléka kiesett, amelyik hazai iksszel indult a párharcba a BL-ben, de az utóbbi tíz kivételből 6 csapat is Angliában jutott tovább!

77. perc Mekkora védés, Telles jobbról érkező, ballábas szabadrúgása után Varane a jobb felsőbe fejelne hét méterről, Oblak hatalmasat véd, Ronaldo kissé balról, hat méterről kapura ollóz, de elvéti a rövid sarkot.

76. perc Edinson Cavani be, Fred le, szűrő helyett éklegenda.

A legtöbb gól a BL-ben nemzetiségek szerint:
227 brazil
203 francia
166 spanyol
142 német
112 olasz

73. perc Oblak jön ki szépen Ronaldo elé az ötösre Pogba szabadrúgására.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

72. perc A hazai drukkerek egy csoportja vörös füstbe burkolózik, a csapat nem ilyen tüzes. Varane megindul, gyorsan felrúgja őt Herrera.

69. perc Felix labdaszerzése után Griezmann ballal 18-ról, kissé balról a kapu fölé emel.

Rashford előző 4 BL-meccsén betalált, jobb sorozata csak a nagy Ruud van Nistelrooynak van (6.).

67. perc Marcus Rashford Elangát, Nemanja Matics McTominay-t, Paul Pogba Fernandest váltja.


66. perc Fernandes ad be balról jobbal egy szabadrúgás, a kapu előtt pogó, Ronaldo és Maguire összefejel... a beadást egyikük sem éri el! CR szája vérzik picit.

64. perc Megy, megy előre az MU, de elfogy a tudomány a 16-os előtt.

Az Atlético Madrid 2014-ben úgy jutott el a fináléba a BL-ben, hogy az első meccsen nem nyert a Chelsea ellen.

60. perc HOPP, Sancho ballal nem sokkal lő a léc fölé az ötös jobb sarkáról, az Elanga indította Dalot keresztpassza után!

A Manchester United az előző három olyan alkalomkor kiesett a BL-ből, amikor ikszelt az első meccsen (a Real Madrid ellen 2013-ban, a Bayern München ellen 2014-ben, a Sevilla ellen 2018-ban).

57. perc Oblak elkapja szépen Fernandes jobb oldali beadását.

53. perc Fred lő jobbal jócskán a bal alsó mellé 22-ről, picit balról.

Pogba, Cavani, Rashford és Luis Suárez is melegít.

51. perc De Gea a bal sarok elől ballal De Paulhoz passzol egy hazaadást, az argentin jobbal a bal alsóba lőne kissé jobbról, 19-ről, de a spanyol kapus nagyot vetődve kiüti a labdát a gólvonal elől.

48. perc Sancho betör a 16-osra, nem lő, a passza pedig rossz, Giménez ment Ronaldo elől. Maguire ad be balról... kirúgás.

46. perc Helyzettel, Fernandes passzát jobbal kapura teszi az ötös jobb sarka elől, de Oblak vetődve eléri a labdát a jobb alsó sarok előtt, ujjheggyel. Kirúgás.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Az Atlético akkor sem lélegezhetett fel, amikor Cristiano Ronaldo a Juventushoz szerződött, a 2019-es nyolcaddöntőben Diego Simeone együttese hiába nyert 2–0-ra Madridban, a visszavágón jött a portugál csillag, és három góljával a torinóiak jutottak tovább.

A Real Madrid színeiben először a sorozat 2014-es döntőjében került szembe a városi riválissal, a hosszabbításban 4–1-re megnyert mérkőzésen gól és gólpassz fűződött a nevéhez, egy évvel később a negyeddöntőben előkészítette a továbbjutást jelentő találatot, a 2016-os finálé tizenegyespárbajában belőtte a győzelmet jelentő gólt, 2017-ben pedig az elődöntő első mérkőzésén az ő mesterhármasával alakult ki a 3–0-s végeredmény.

A portugál veszedelem, így is hívhatnák Cristiano Ronaldót az Atlético Madrid szurkolói, figyelembe véve, hogy az ötszörös aranylabdás portugál csillag hány alkalommal tört már borsot a csapat orra alá. Már a puszta számok (táblázatunkban) is beszédesek, hát még ha hozzátesszük, hogy a klasszis négyszer szerzett mesterhármast az Atlético ellen, és a Bajnokok Ligájában még nem volt olyan párharc, amelyben az őt soraiban tudó csapat alulmaradt volna a spanyol csapat ellen.


Az AM 9-szer kezdett európai kupapárharcot hazai iksszel, 5-ször továbbjutott!

Ez volt Lodi első gólja a BL-ben.


Forrás: Weltfussball



E párharc legjobb góllövői:
Paulo Futre 2
João Félix 1
Anthony Elanga 1
Mark Hughes 1
Bernd Schuster 1
Renan Lodi 1

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Dalot passzát kissé jobbról kapura teszi a 16-os előteréből Fernandes, jobbal, de Oblak figyel, és eléri a bal alsó sarok előtt a labdát. A szögletnél már nem dicsérhető, Maguirre fejéhez nem ér oda, de gyertyát fejel a védő, aztán Ronaldót már megelőzi a szlovén kapus.

Az AM 9 gólt lőtt a BL-ben ebben az idényben, Griezmann ebből 6 kanadai ponttal vette ki a részét!

45. perc Egy perc lesz a ráadás.

Az angolok eddig érdekes módon mindig elkerülték az Atlético Madridot a BL-ben, az egyetlen egymás elleni párharcig egészen az 1991–1992-es KEK idejére kell visszamenni, amelynek nyolcaddöntőjében az Atlético a hazai pályán aratott 3–0-s győzelmet követően az Old Traffordban 1–1-et ért el, és kiejtette a Sir Alex Ferguson által irányított, címe megvédésére készülő Unitedet.

43. perc Rodrigo De Paul felrúgja Ronaldót, majd Tellest, sárga lap.

41. PERC EZ MÁR BENT VAN, a Félix indította Griezmann ad be jobbról jobbal estében, és az ötös bal sarkáról, Dalot mellől, hat méterről a jobb, azaz a rövid sarokba fejel RENAN LODI. 0–1!

39. perc Elanga megindul a jobb oldalon, nekimegy Reainaldo... tovább.

38. perc Mezőnyharc, nagy iram, de kevés izgalom.

Habár a 2020–2021-es és a jelenleg zajló idényben is továbbjutott a csoportkörből, az Atlético Madrid mindössze négyet tudott megnyerni az előző 15 BL-mérkőzéséből öt döntetlen, hat vereség).


33. perc GÓL, NEM GÓL? Koke passzol jobbra Llorentéhez, a beadást Félix jobbal a jobb sarokba vágja hétről, de lesről indult Llorente.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

A legutóbbi 7 angliai meccséből csak 2-t bukott el Simeone Madridja, az utóbbi kettőt, a Chelsea és a Liverpool ellen.

27. perc Angol szöglet, Giménezt ellöki Maguire az ötösön, szabadrúgás kifelé.

26. perc Ronaldo kicselezi Szavicsot, aki azonnal felrúgja őt.


CR 15 hazai meccsen 13 gólt lőtt az Atlético ellen, az utóbbi négyen kétszer is mesterhármast vágott. Mindkétszer a BL-ben!

21. perc Fernandes elesik az ötös bal sarka és Reinildo mellett... mit mond a VAR? Semmit, zseniális mentést volt, berúgott a mozambiki a karmester két lába közé, és úgy rúgta el a labdát.

Cristiano Ronaldo 38 mérkőzésen 25-ször talált be az Atlético Madridnak – a teljes karrierjét figyelembe véve kizárólag a Sevilla ellen volt többször eredményes (27). És adott 9 gólpasszt is, ez sem mellékes. Az Atlético ellen játszotta karrierje legtöbb meccsét!

20. perc Fred nagyon szép csellel indul meg a bal oldalon, mert mégiscsak brazil, a beadása azonban nagyon rossz.


19. perc Dalot lő jobbal kapura kissé jobbról, 17-ről, bevetődve ment azonban Reinildo.

17. perc Griezmann kap nagyot Fernandestől, nyújtott lábbal a bal térdre...

17. perc De Paul beadását a bal alsó elé fejeli Szavics, Félix nem éri el a labdát azonban már a pályán belül.

16. perc De Gea! De Paul jobbal a jobb felsőbe lő 23-ról, középről, a labda megpattan Freden, de a kapus így is eléri azt, hatalmas vetődés után.

Pedig ez ajtó-oblak helyzet volt.


13. perc KAPUFA! CR indítja a jobb oldalon Fernandest, aki jobbal laposan középre ad, öt méterről jobbal kissé jobbról a jobb oldali kapufára lő Elanga. Vagy Oblak védett? Igen, RÁADÁSUL FEJJEL! Elképesztő bravúr, elképesztő mozdulat... elképesztő szerencse!

10. perc Lodi elfejeli Elanga elől Ronaldo bal oldali, ballábas beívelését, az ötös másik sarka előtt.

8. perc De Gea kap el egy távoli Koke-ívelést, a kapusnak ez a 2. meccse volt csapata ellen.

6. perc Ronaldo bal oldali beadását blokkolja Szavics, bedobás.Elanga beadását kifejeli csuka mozdulattal Szavics.

5. perc Telles labdát csen a bal szélen Llorentétől, de a ballábas beadás rossz.

3. perc MELLÉ,
Fernandes ad be jobbról, Oblak lemarad, Elanga hat méterről a bal sarok mellé fejel! Aztán ütközik a kapussal, de előbb volt a fejes, aztán az ütközés.

1. perc Ronaldo dekázgat picit, Fernandes ívelése rossz aztán. A portugál karmester éppen csak felépült a nagy meccsre.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

Telt ház, 2800 spanyol drukkerrel.

A másik mai mérkőzés: AJAX–BENFICA!

A Manchester United a Villarrealt megelőzve végzett az F-csoport élén, míg az Atlético Madrid a Liverpool mögött a második helyen jutott tovább a B jelű kvartettből.

Egy kis örökmérleg: 3 mérkőzés, egy angol sikerrel és egy iksszel, 2, ill. 5 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
Az Atlético Madridtól a Manchester Unitedhez:

2020, Alejandro Garnacho, 465 000 euró
2011, David de Gea, 25 000 000
1999, Quinton Fortune, 2 250 000

Eltiltott Yannick Carrasco.

A hazaiak Luke Shaw sérült, a vendégektől Daniel Wass, Thomas Lemar, Sime Vrsaljko és Matheus Cunha maródi.


„Az Old Trafford nagyszerű helyszín, csak rajtunk múlik, hogy felejthetetlenné tegyük az estét – idézte a Marca Antoine Griezmannt. – Így vagy úgy, de mindenképpen nyernünk kell. Nagyon nehéz meccs lesz, de elég erősek vagyunk ahhoz, hogy kiharcoljuk a továbbjutást”.


A huszonkét éves támadó a legutóbbi öt találkozón öt gólt szerzett, betalált a Cádiz ellen, duplázott a Betis otthonában, és a United elleni első meccsen is ő szerzett vezetést. Mellette vélhetően Antoine Griezmann kap helyet a támadósorban. A világbajnok francia csatár nemrég tért vissza a combizom-sérülése után, és bár azóta még nem szerzett gólt, elszántan készül a United elleni csatára.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

És akkor, a pénteki találkozót követő sajtótájékoztatón még nem tudta, hogy Cristiano Ronaldo a Tottenham elleni mesterhármassal hangol majd. Kulcskérdés lehet, hogy mennyire sikerül őt megfékezni, viszont az Atlético portugál csatára, Joao Félix szintén remek formában várja a mérkőzést.

GYŐZELEMMEL HANGOLT AZ Atlético Madrid a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő keddi visszavágójára. A csapat pénteken 2–1-re győzött a Cádiz ellen, és sorozatban a harmadik mérkőzését nyerte meg. Ugyanakkor a csapatot irányító Diego Simeone is hangsúlyozta, hogy hiba lenne a legutóbbi sikerből kiindulni, a manchesteri összecsapás teljesen más lesz.

Az Atlético Madridnak a hazai pályán elért 1–1-es döntetlen után az Old Traffordon kell kiharcolnia a továbbjutást, Antoine Griezmann szerint a csapat elég erős ahhoz, hogy kiejtse az angolokat.


A portugál futballista aztán nem sokkal később berúgta a 806. gólját is, amivel profi szinten minden idők legtöbb gólt szerző futballistája lett. A Spurs azonban innen is talpra állt, de amikor már úgy tűnt, 2–2-es döntetlennel ér véget az összecsapás, Cristiano Ronaldo ismét villant, fejjel megszerezte a győztes gólt a manchesterieknek. A 37 éves csatár klubszinten 49. mesterhármasát érte el, csapata pedig tett egy újabb lépést a BL-indulást érő negyedik hely megszerzése felé, és magabiztosan készülhet a jövő heti, Atlético Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára.

Cristiano Ronaldo három találatának köszönhetően a Manchester United 3–2-re győzött a Tottenham ellen, a profi pályafutása során 807 gólt szerző portugál pedig több mértékadó statisztika alapján gólrekorder lett. TÖRTÉNELMI GÓLLAL TÉRT VISSZA a City elleni városi derbit kihagyó Cristiano Ronaldo. Szombaton 25 méterről óriási gólt lőtt a Tottenham elleni rangadón. Klub- és válogatott szinten ez volt pályafutása 805. gólja, amivel a FIFA becsült statisztikája alapján beérte minden idők legeredményesebb futballistáját, Josef Bicant (aki a cseh szövetség szerint viszont 821 gólt szerzett).

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MANCHESTER UNITED–ATLÉTICO MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik