BL: kazah bajnokira hasonlított a Tobol–Ferencváros mérkőzés

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 07:18
null
Adama Traoré küzdött, harcolt, de ő sem tudott gólt szerezni a fehér mezes kazah csapat ellen (Fotó: fradi.hu)
Anton Lisszjak kazah újságíró is többet várt az ellenfelét szerinte valamelyest lebecsülő Ferencvárostól, úgy véli, a Kajrat és az Asztana jobban szokott teljesíteni Kosztanajban.     

 

Visszafogott teljesítményt nyújtott a Ferencváros Kosztanajban – ez a mondat lapunk értékelését is tükrözhetné, de a kijelentés nem tőlünk, hanem Anton Lisszjaktól, a sports.ru kazahsztáni aloldalának főszerkesztőjétől származik. Kíváncsiak voltunk rá, kollégánk miként vélekedik a szerdai mérkőzésről és a Ferencváros játékáról, ezért a találkozó másnapján értékelte a látottakat. Elöljáróban annyit: nem volt elájulva a magyar rekordbajnoktól.

„Többet vártam a Ferencvárostól, azt hittem, ilyen nagynevű csapat támadóbb szellemben lép fel és

uralni akarja a mérkőzést – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Anton Lisszjak.     – Ehhez képest nem láttam különbséget a két csapat között, olyan volt, mintha a Tobol kazah bajnokit játszana, a Kajrat és az Asztana jobban szokott teljesíteni Kosztanajban, úgyhogy korántsem ez volt a legkeményebb meccse az idényben. Elképzelhető, hogy a magyar bajnok az ellenfele nevét látva kissé lebecsülte a kazah aranyérmest. Sztanyiszlav Csercseszov a lefújás után elmondta, ilyen mérkőzésre számított, de ez a szöveg inkább a tiszteletadás jele volt, alighanem többet remélt a kilencven perctől. A Fradi szeretett volna támadni, de mintha nem tudta volna, hogyan kell feltörni a hazaiak védekezését, amit alátámaszt, hogy Alekszandr Mokin kapusnak mindössze kétszer kellett védenie. Kazah­sztánban nem lepődtek meg, milyen jól bekkel a Tobol, mert a címvédő védelme tele van kiváló labdarúgóval, s az előző idényben bizonyította, a hátsó stabilitás az egyik legfőbb erénye. A csapatnak és szurkolóinak hiányérzetük lehet, mert el lehetett volna kapni a Ferencvárost. Azt vártam, hogy negyedóra óvatosabb játék után átkapcsol támadóbb üzemmódba, aminek lett is volna létjogosultsága, hiszen a magyarok nem találták a ritmust, ehelyett inkább ellentámadások révén próbált érvényesülni. A csatárok korántsem hozták ki magukból a maximumot, Zoran Tosics azonban az egyik legjobb mérkőzésén van túl Tobol-mezben. Látszott rajta, rendkívül motivált, elemében volt – talán a Bajnokok Ligája jobban lázba hozza, mint a kazah bajnokság... A Tobol szempontjából a vetélytárs nevét figyelembe véve a nulla nullás végeredmény nem rossz, Budapesten azonban nem lesz egyszerű feladata, mert a Ferencváros megismerte a tudását, megbizonyosodhatott játékosai képességeiről, ezért nyilván támadóbban lép fel saját közönsége előtt. A szerdai mérkőzés előtt húsz százalék esélyt adtam a kazah bajnok továbbjutására, a kosztanaji döntetlen után is legfeljebb harminc százalék, hogy kiüti a Ferencvárost. Ha a zöld-fehérek szereznek vezetést, alighanem meszeltek a Tobolnak, előny birtokában Sztanyisz­lav Csercseszov vélhetően úgy megszervezi a védekezést, hogy arra aligha találnak ellenszert a másik oldalon. Sok múlik azon, milyen lesz a kazah játékosok állapota a hosszú utazást követően, de ha megint lebecsülik őket, az a malmukra hajthatja a vizet.”

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
TOBOL (kazah)–FERENCVÁROS 0–0

Kosztanaj, Központi Stadion, 8050 néző. Vezette:Bel (horvát)
TOBOL:
Mokin – Kairov, Malij, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosics, Zsakszilikov (Vukadinovics, 77.), Brígido (Sergeev, 64.).Vezetőedző:Milan Milanovics
FTC:
Dibusz – Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Vécsei (Esiti, 51.) – Tokmac Nguen, Boli (Bassey, 62.), A. Traoré.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik