BL: Jól játszottunk, de egészen a végéig harcolnunk kell – Szoboszlai

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 10:11
null
Szoboszlai Dominik ismét villant a BL-ben (Fotó: AFP)
Mint ismert, az Atlético Madrid 3–2-re legyőzte a Red Bull Salzburgot a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, Madridban. Az osztrákok két góljából egyet Szoboszlai Dominik vállalt, aki szerint csapata végig jól játszott, küzdöttek egymásért, de ennek a lefújásig ki kell tartania – nyilatkozatok.

Az Atlético Madrid a 29. percben szerzett vezetést a Salzburg ellen Marcos Llorente révén, majd jött Szoboszlai Dominik egyenlítő találata, amellyel ő lett a BL történetének legeredményesebb magyar gólszerzője. A második játékrész elején Mergim Berisha is betalált, így már a vendégek vezettek, de Joao Félix az 52. percben kiegyenlített, majd a 85. percben a győztes gólt is megszerezte az Atlético számára.

Csalódottak vagyunk, hiszen sokáig kontrolláltuk a meccset, de a végén kaptunk egy újabb gólt. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra, mert kiválóan teljesített mindenki. Fiatal játékosaink is parádésan játszottak, mindenki elvégezte a maga feladatát. Bosszantó, hogy két meccs után csak egy pontunk van a csoportban, mert mindkét meccsen jó teljesítményt nyújtott a csapat – mondta Jesse Marsch, a Red Bull Salzburg amerikai vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Nagyon-nagyon jól játszottunk csapatként, küzdöttünk egymásért, de egészen a végéig harcolnunk kell. Talán csak balszerencse, hogy a hajrában tízen álltunk ott a büntetőterületen belül, s ő (Joao Félix – a szerk.) mégis megszerezte a labdát. Most azonban már a következő osztrák bajnoki mérkőzésünkre koncentrálunk, utána pedig a Bayern München elleni BL-meccsre” – értékelt Szoboszlai Dominik a meccset követően.

Kétségtelen, hogy megérdemeltünk volna legalább egy pontot, és bosszantó, hogy mindössze öt perc volt hátra amikor gólt kaptunk. Ennek ellenére jól játszottunk, az egész csapat küzdött. Nem könnyű az Atlético Madrid otthonában futballozni, ráadásul olyan játékosaik vannak, mint Joao Félix, akinek elég három helyzet, ahhoz, hogy kétszer betaláljon. Balszerencsénk volt, de büszkék lehetünk a teljesítményünkre” – méltatta az ellenfelet, egyben dicsérte saját csapatát Rasmus Kristensen, a Salzburg védője.

Bár a győzelem az előzetesen is esélyesebbnek tartott madridiaké lett, az Atlético vezetőedzője, Diego Simeone is az ellenfelet méltatta.

Vannak csapatok, amelyek kifejezetten jók a letámadásban, mint a Sevilla vagy a Betis. Ilyen a Salzburg is. Végig ott lihegtek a játékosaim nyakában, nem veszthettük el a koncentrációnkat egy pillanatig sem. Nem hagytak nekünk helyet ahhoz, hogy játsszuk a játékunkat, de amikor sikerült területet nyitnunk, akkor egyből betaláltunk. Jól játszottunk, ám van még miben fejlődnünk” – mondta az argentin tréner.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a két gólt szerző, ezzel a mérkőzés hősévé váló Joao Félix is értékelt.

Nagyszerű meccs volt az egész csapatnak. Ha továbbra is így hajtunk a mérkőzéseinken, akkor jönni fognak az eredmények, és megnyerhetjük a nagy meccseinket. Személy szerint minden egyes mérkőzést élvezek a Bajnokok Ligájában, és törekszem, hogy ez a teljesítményemen is meglátsszon. Ami az ellenfelet illeti, a Salzburg veszélyesen és jól játszott, nagy koncentrációra volt szükségünk” – mondta a portugál támadó.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–Salzburg (osztrák) 3–2
(1–1)
Madrid, Wanda Metropolitano. Vezeti:
Ovidiu Hategan (Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe)
ATLÉTICO MADRID:
Oblak – Renan Lodi (Hermoso, 82.), Felipe, Szavics, Trippier – M. Llorente, H. Herrera (Torreira, 82.), Koke, Á. Correa – L. Suárez (Lemar, 82.), Joao Félix.
Vezetőedző: Diego Simeone.
SALZBURG: Stankovic – Ulmer, Wöber (Onguéné, 63.), Ramalho, Kristensen – Szoboszlai, Junuzovic (Ashimeru, 63.), M. Camara, Mwepu – M. Berisha, Daka (Koita, 30.; Okafor 84.).
Vezetőedző: Jesse Marsch.
Gólszerző: M. Llorente (29.), Joao Félix (52., 85.), ill. Szoboszlai (40.), M. Berisha (47.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2
6–1 +5 6
2. Atlético Madrid 2 1 1 3–6 –3 3
3. Lokomotiv Moszkva 2 1 1 3–4 –1 1
4. Salzburg 2 1 1 4–5 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik