BL: Ez kétségkívül jobb állás, mint a meccs előtti volt – Klopp

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 00:43
null
Jürgen Klopp a lefújás után talán már a visszavágón merengett (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Liverpool hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Villarrealt a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti elődöntőjében, azaz kedvező előjelekkel várja a jövő heti visszavágót. Íme, néhány vélemény a párharc első felvonásáról!

 

„Tisztában voltunk azzal, hogy nem enyhíthetünk a szorításon, mert ha csak egy pillanatra is kiszabadulnak, azonnal képesek veszélyt hozni ránk – kezdte értékelését Jürgen Klopp, a végig nagy fölényben játszó Liverpool FC menedzsere. – A mérkőzés nagy részében jól kezeltük a helyzetet, és igen jó produkciót tettünk le az asztalra. Az első félidőben is jól mozogtunk, megdolgoztattuk őket, és bár nem szereztünk gólt, nem csökkent a koncentrációnk, nem kezdtünk kapkodni. Eddig minden rendben, összesítésben vezetünk kettővel, ez kétségkívül jobb állás, mint amilyen a meccs előtti volt, de még nem jutottunk tovább. Természetesen a döntőért utazunk Villarrealba, és nyilvánvaló, hogy a tudásunk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy a második felvonás is ilyen jól sikerüljön.”

A német szakembernek tetszett a második gólt szerző Sadio Mané játéka a csatársor közepén, de nyugtázta, örül annak, hogy a jobb és a bal oldalon is bevetheti a szenegálit, mert „imádom Diogót (Jota) is középen látni, szeretem azt is, ahogyan Bobby (Firmino) futballozik ott, szóval nem vagyunk kiszolgáltatva egyetlen szereposztásnak”.

„Az elődöntőben már csak félelmetes csapatokba futhatunk bele, amelyeknek nemcsak a neve nagy, hanem gyakorta a formája is kiváló, mint például mostanában a Liverpoolé – mondta Unai Emery, a Villarreal vezetőedzője. – Nyerni akartunk, szerettük volna irányítani a játékot, de egyszerűen nem hagyták nekünk… Nem tudtunk a hátvédsoruk mögé kerülni. Lehetett volna sokkal rosszabb is a vége, hiszen akadtak meg nem adott góljaik is… Próbáltunk védekezésben mindent megtenni, hogy maradjon esélyünk a visszavágóra, és ígérem, a Cerámicában minden más lesz, sokkal nagyobb kihívás elé állítjuk őket. Nem felejtjük el, hogy a Liverpool az ellenfél, nem mi vagyunk a párharc favoritjai, de képesnek érezzük magunkat arra, hogy méltó vetélytársak legyünk. A remény él, a hitünk nem tört meg.”

„Át kellett éreznünk, hogy ez bizony a Bajnokok Ligája elődöntője – indokolta meg a sokáig gól nélküli állást Thiago Alcantara, a meccs emberének megválasztott liverpooli középpályás. – Olajozottan működött a csapatjáték, számomra mindig ez a legfontosabb. Felkészültünk mindenből, amivel sejtésünk szerint előállhattak. Nem csupán a türelem hozta meg az áttörést, hiszen folyamatosan kerestük a réseket, próbáltuk őket hibázásra kényszeríteni. Az első félidő csak helyzeteket hozott, a második aztán már gólokat is.”

„Kell némi szerencse, ha az ellenfeled ilyen mélyen betömörülve védekezik – fogalmazott Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya. – Nekünk ez most összejött, be is indult tőle a közönség. Tudtuk, hogy jól szervezett ellenfelet kell legyűrnünk, ami nem lesz egyszerű menet. Fontos volt, hogy ne hagyjuk őket kibontakozni, és szilárdan higgyünk abban, hogy előbb-utóbb megtörjük őket. A meccs nagy részében jól működött a letámadás, igencsak megnehezítettük a dolgukat, ettől függetlenül nem lefutott a párharc, kemény ütközet vár ránk Villarrealban.”

„Az első félidőben is akadt néhány lehetőségünk arra, hogy megtörjük őket. A legjobb pillanataink aztán a vezető gól után jöttek, elképesztő, milyen hangorkán kerekedett, a közönség gyorsan bele is hajszolt bennünket a második gólba. Jó lett volna egy harmadik is, de a kettő sem kevés, plusz ők nem szereztek egyet sem, szóval nincs okunk panaszra” – tette hozzá Andy Robertson, a „vörösök” védője.

„Pontosan tudtuk, hogy Európa egyik legjobb csapata és egy félelmetes aréna vár ránk, ahol egyetlen vendégnek sem gyerekjáték a győzelem – definiálta a nehéz kiindulóhelyzetet Giovanni Lo Celso, a Villarreal támadója. – Nyomtak is rendesen, ennek ellenére csináltunk jó dolgokat. Talán bátrabban kellett volna törekednünk arra, hogy megpróbáljunk irányítani, helyzeteket kialakítani… Van még hátra kilencven perc, legközelebb mi leszünk otthon, mi kapjuk a közönség támogatását. Voltak már gyönyörű estéink a Bajnokok Ligájában, roppant nehéz párosításokban produkáltunk nagyot, hiszek benne, hogy ez a párharc is nyílt még.”

„Keveset hibáztunk, de azokért mind megkaptuk a büntetésünket – foglalta össze a lényeget Pau Torres, a Villarreal védője. – Az első félidőben megbirkóztunk a feladattal, aztán a másodikban már néha kapkodtunk. Számoltunk azzal, hogy előnybe kerülnek, szerettünk volna ugyanolyan nyugodtan reagálni erre, mint Münchenben, csakhogy itt a hibáink nem maradtak megtorlatlanul. Az volt a terv, hogy gyors passzokkal, hosszú indításokkal hatástalanítjuk a letámadást, de ebben sajnos kudarcot vallottunk, labdáinkkal nem találtuk meg a csatárokat. Üzenjük a szurkolóinknak, hogy odahaza minden más lesz, a legjobb arcunkat mutatjuk majd. A Bayern ellen bebizonyosodott, mennyire különbözhet a két felvonás, szóval hiszünk abban, hogy a Villarrealnak lesz még szava ebben a párharcban. Ha az első tíz percben gólt szerzünk, máris versenyben leszünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL FC (angol)–VILLARREAL (spanyol) 2–0 (0–0)
Liverpool,
Anfield, 51 586 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Liverpool:
Alisson – Alexander-Arnold (Joe Gomez, 80.), Konaté, Van Dijk, Robertson – J. Henderson (N. Keita, 72.), Fabinho, Thiago Alcantara – Szalah, Mané (Diogo Jota, 72.), Luis Díaz (Origi, 80.). Menedzser: Jürgen Klopp
Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinán (Trigeros, 72.) – Chukwueze (Dia, 72.), Parejo (Aurier, 72.), Capoue, Coquelin (Pedraza, 57.) – Lo Celso, Danjuma (Alcácer, 86.). Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Estupinán (53. – öngól), Mané (55.)
A visszavágót május 3-án játsszák le.

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
MANCHESTER CITY (angol)–REAL MADRID (spanyol) 4–3 (2–1)
A visszavágót május 4-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik