Megint jó volt az öreg a háznál: Giroud nyert meccset a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2020.11.24. 18:44
null
Hudson-Odoi gólja önmagában még kevés lett volna a sikerhez, de végül nyert a Chelsea (Fotó: AFP)
A Rennes nagyot küzdött, a 85. percben egyenlített, végül mégis pont nélkül maradt a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában az E-csoportban. A találkozó hőse – francia létére angol, és nem francia szempontból – Olivier Giroud lett. A csoport másik meccsén a Sevilla szintén 2–1-es sikert ért el idegenben. A spanyolok ellenfele a Krasznodar volt.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

E-CSOPORT
Rennes (francia)–Chelsea (angol) 1–2
(0–1)
Rennes,
Roazhon Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
RENNES: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva, Nyamsi, Truffert (Maouassa, 86.) – Bourigeaud, N'Zonzi, Camavinga (Grenier, 78.) – Doku (Gboho, 78.), Guirassy (M. Niang, 86.), Lea Siliki (Del Castillo, 63.).Vezetőedző: Julien Stéphan
CHELSEA: É. Mendy – Azpilicueta, Zouma, T. Silva, Chilwell – Jorginho, Kovacic (Havertz, 76.) – Hudson-Odoi (Zijes, 75.), Mount (Kanté, 68.), Werner (R. James, 92.) – Abraham (Giroud, 68.).Vezetőedző: Frank Lampard
Gólszerző: Guirassy (85.), ill. Hudson-Odoi (22.), Giroud (90+1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Chelsea egy évvel ezelőtt a Lille otthonában nyert 2–1-re, ezúttal pedig újabb francia túrát hozott le szűk, egygólos győzelemmel. A Rennes ellen Frank Lampard együttese annyit futballozott, amennyit kellett: az első 10 percet megnyomta, majd amikor a házigazda elhihette volna, hogy pariban lehet, jött egy remek indítás Mason Mounttól és egy rendkívül érett befejezés Calum Hudson-Odoitól (0–1).

A folytatásban sem sziporkázott a londoni együttes, sőt, a félidő végére a labdabirtoklás arányában és gólszerzési kísérletek számában is felzárkózott a Rennes.

A fordulás után a kissé álmoskásan mozgó Timo Werner bólintott a kapuba, pechjére lesről. Jó ideig nem is jegyezhettünk fel újabb angol lehetőséget, miközben Benjamin Bourigeaud szabadrúgása, az előrehúzódó Hamari Traoré, illetve Jeremy Doku egy-egy lövése után csak centik hiányoztak a francia egyenlítéshez.

A 85. percben aztán már semmi sem hiányzott a Rennes-nek, a többször is jól fejelő Sehrou Guirassy maradt ember nélkül Bourigeaud szögleténél, és volt csapattársa, Édouard Mendy (illetve a Chelsea) hálójába bólintott(1–1).

Bár a második félidőben ennek kevés jele volt, a Chelsea a hajrában tudott váltani, a csereként beálló, az idényben eleddig gól nélkül álló Olivier Giroud pedig a 91. percben a kapuba fejelte Lampardék győztes találatát (1–2).

GIROUD GÓLJA

KRASZNODAR–SEVILLA

A csoport másik mérkőzésén a Sevilla igyekezett elkerülni a spanyolországi találkozón elkövetett hibát – 0–2-ről kellett fordítania –, és már a 4. percben előnybe került az FK Krasznodar ellen: a középre kifejelt labdát Ivan Rakitic lőtte 18 méterről a jobb alsóba (0–1).A szünet után tíz perccel némileg váratlanul egyenlítettek az oroszok: úgy tűnt, hogy Maciel Wanderson túlságosan sokat várt, de a brazil csatár lövése, némi szerencsével (és spanyol érintéssel), utat talált a kapuba (1–1).

Már mindenki a lefújásra készült, amikor jött Munir El Haddadi, a Sevilla spanyol válogatott támadójának első próbálkozása még lepattant, de másodszor már nem hibázott (1–2).Győzelmével a Sevilla is biztosan ott van a nyolcaddöntőben, a csoportelsőségről a Chelsea elleni összecsapás dönthet a következő fordulóban.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

E-CSOPORT
Rennes (francia)–Chelsea (angol) 1–2
(Guirassy 85., ill. Hudson-Odoi 22., Giroud 91.)
FK Krasznodar (orosz)–Sevilla (spanyol) 1–2 (Wanderson 56., ill. Rakitic 4., El Haddadi 90+5.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea431
9–1+810
2. Sevilla431
6–3+310
3. FK Krasznodar4
134–10–61
4. Rennes4
132–7–51

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

93. perc: Vége a mérkőzésnek!

93. perc: Bourigeaud kap sárga lapot.

92. perc: A meccs utolsó cseréjeként R. James váltja Wernert.

91. perc:GIROUD MEGSZERZI A VEZETÉST A CHELSEA-NEK! És talán a három pontot is? Zijes szerez labdát a 16-os előterében, Wernert hozza ziccerbe, Gomis óriási bravúrral véd, a kipattanó viszont Giroud elé kerül, aki Nyamsit megelőzve a léc alá bólintja a labdát! 1–2

Három perc a ráadás!

88. perc: Chilwell előzi meg az emberét az ötös bal csücskénél, a földre bólintott fejese a jobb felső irányába pattan, de a kapus magabiztosan lehúzza. Az angol bekk kicsit talán az orrával fejelte meg a labdát.

87. perc: Grenier tarolta le Kantét, övé a meccs első sárga lapja.

86. perc: Lemegy a gólszerző, Guirassy helyén M. Niang folytatja! Doku és Truffert is befejezte mára, Gboho és Maouassa kap még pár percet!

85. perc: OTT AZ EGYENLÍTÉS! Bourigeaud íveli be újfent a Rennes szögletét, jobbról száll középre a labda, Guirassy pedig a kaputól hat méterre kiemelkedik a tömegből, és erőből a kapu jobb oldalába bólint! 1–1

Jön az utolsó tíz perc!

78. perc: Camavinga le, Grenier be!

75. perc: Kettős csere a Chelsea-nél: Havertz és Zijes száll be, Kovacic és Hudson-Odoi fejezi be mára.

74. perc: MENDY! Balról száll középre a Rennes szöglete, Nyamsinak fel se kell ugrania, úgy fejelhet az ötös vonaláról, a Chelsea kapusa kézzel-lábbal valahogy belekap, majd a kipattanót is begyűjti a berobbanó N'Zonzi elől!

73. perc: Guirassy kap labdát a 16-oson belül, kissé erős volt a passz, elpattan a lábáról, kisodródik, de így is tud lőni, Mendy biztosít, végül az oldalhálóban köt ki a lövés!

Camavinga 42 passz után még százszázalékos ebben a mutatóban. Az egyetlen játékos a pályán, akinek minden átadása pontos volt.

70. perc: Mendynek kell kijönnie a kapujából és egy hosszú indítást követően tisztázni a tizenhatoson kívül.

68. perc: Giroud és Kanté áll be Mount és Abraham helyére.

63. perc: Csere a hazaiaknál: Del Castillo jön be, Lea Siliki megy le.

63. perc: Mount beadását kicsúsztatják a védők, Jorginho gyűjti be a 16-os bal csücskénél, de nem tud lőni...

62. perc: A Chelsea szöglethez készül – először a második félidőben...

Doku (balra) a hazaiak egyik legjobbja volt az első 60 percben (Fotó: AFP)
Doku (balra) a hazaiak egyik legjobbja volt az első 60 percben (Fotó: AFP)

60. perc: Mount próbálta meg egy ütempasszal kiugratni Abrahamet, Nyamsi ment jól helyezkedve.

Már több gólszerzési kísérlete volt a Rennes-nek (8), mint a Chelsea-nek (6).

56. perc: Abraham fejeli ki a labdát a Rennes szöglete után, Doku gyűjti be a jobb szélen, befelé húz 14 méterről lő, a bal felsőt célozza, de Abraham háttal belefordulva blokkolni tud.

54. perc: Doku teszi a labdát a 16-os jobb csücskénél helyezkedő Traoré elé, aki egy igazítás után lő, a rövid alsót célozza, Thiago Silva viszont a lövés útjába dobja magát, így szögletre vágódik a labda.

Az 50 percben járunk, a labdabirtoklás pedig 50:50 százalékon áll... Úgy, hogy 15 perc után 60 százalék felett járt a Chelsea. Kicsit megváltozott a játék képe.

48. perc: Azpilicueta lágy beadása után Werner bólint a kapuba az ötös bal csücskétől, de les miatt nem ér a gól.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

Csere egyik oldalon sem volt a félidőben.

SZÜNET

45+2. perc: Bourigeaud sarokrúgása után felszabadítanak a védők, majd jön a sípszó. Vége az első félidőnek!

45+1. perc: EZ KÖZEL VOLT! Bourigeaud küldte kapura a labdát 22 méterről, kissé balról, szabadrúgásból, a sorfalon megpattant, majd centikkel vágódott a kapu bal felső sarka mellé! A szöglet még belefér!

45. perc: Egy perc a ráadás!

45. perc: Da Silva gyorsít fel a saját térfeléről indulva, senki nem lép ki rá, a 16-os bal csücskétől megpróbálja kiugratni egy bokapasszal Guirassyt, akit Thiago Silva leránt. Szabadrúgás, 22 méterre a kaputól.

42. perc: BRAVÚR MENDYTŐL IS! Bourigeaud tekerte középre a labdát szögletből, jobbról, átszáll a hosszúra, Azpilicueta lemarad, Da Silva bólint közelről, erős is, a jobb felső irányába száll, de Mendy jól zárja a szöget és reflexmozdulattal kitolja a ficakból!


Hudson-Odoi és Truffert párharca meghatározó a Chelsea jobbján (Fotó: AFP)
Hudson-Odoi és Truffert párharca meghatározó a Chelsea jobbján (Fotó: AFP)

41. perc: Guirassy indul meg ismét, a 16-os jobb csücskétől megtolja, kissé éles a szög, ezúttal lövés helyett a bal kezénél érkező csapattársat próbálja kiszolgálni, de rövid lesz a labda, így pedig a visszazáró Azpilicueta szögletre ment.

39. perc: Guirassy lövését védi Mendy!

35. perc: Camavinga lő 25 méterről, kissé jobbról bal lábbal a jobb felső sarok mellé.

32. perc: Sansz a Rennes előtt! Bourigeaud jön lendületből a 16-os vonalánál, a lövését blokkolják, a levágódó labda Lea Siliki elé kerül, aki kapásból lő 12 méterről, de nem találja el jól, s szinte kirúgja a stadionból...

30. perc: BRAVÚR GOMISTÓL! Chilwell adná be az ötös bal csücskétől, a védő blokkolja, de a kapus elrepül jobbra, a labda visszakerül Chilwell elé, aki lekészít, a második hullámban Mount érkezik, 6 méterről, kapásból lő, de a Rennes kapusa felpattan és oldalra paskolja a kapuba tartó labdát!

28. perc: Abraham a saját 16-osánál villog egy szögletnél, Bourigeaud beívelését fejelte ki az érkező franciák elől.

A Giroud, Havrtz, Kanté trió elment melegíteni a Chelsea-nél.

22. perc: VEZET A CHELSEA! Mount szerzi meg a labdát a saját térfele közepén, felnéz és szinte azonnal indítja a bal szélen felgyorsító Hudson-Odoit, utóbb átveszi, lesprinteli a védőket, majd a kilépő kapus mellett balról eltekerve a labdát a hálóba lő! 0–1

Jorginho küzd a labdáért (Fotó: AFP)
Jorginho küzd a labdáért (Fotó: AFP)

16. perc: Bourigeaud adja be balról a szögletet, rövid a Chelsea-játékosok felszabadítása, az ötös jobb sarkánál helyezkedő Nyamsihoz kerül a labda, bedobna egy cselt, de aztán hosszan veszi át, s ezzel oda a lehetőség.

13. perc: Az ijfú Camavinga mutat egy kis erőt szó szerint, és rángatja meg Thiago Silva mezét a félpályánál szabadrúgást érően.

Az első 5 perc rohanása után most kicsit nyugodtabb a játék képe. Többet is járatja a labdát a Rennes.

6. perc: Mount jobbról beívelt szöglete után Zouma fejel a kupacból, de a labda nem jut el a kapuig.

4. perc: Werner puskázza el az első ziccert! Hudson-Odoi veri meg az emberét a jobb szélen, nagyszerűen centerez, a német csatár meg is nézheti, hová rúgja, de aztán hat méterről csúnyán a bal felső fölé lő!

3. perc: Az előrehúzódó Chilwell kap jó labdát a 16-os bal csücskénél, az ötöstől próbál centerezni, de a Rennes védőinek összejön a tisztázás. Középen Abraham érkezett nagy rössel...

A Rennes piros felsőben, fekete nadrágban és sportszárban, a Chelsea fehérbe hajlóan világos kék felsőben, sportszárban és nadrágban.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

MECCS ELŐTT

Édouard Mendy korábbi csapata ellen bizonyíthat (Fotó: AFP)
Édouard Mendy korábbi csapata ellen bizonyíthat (Fotó: AFP)

A két csapat november elején találkozott egymással Londonban. A találkozót magabiztosan, 3–0-ra nyerte akkor a Chelsea, amely két tizenegyest is értékesített, ráadásul a második félidőt emberelőnyben futballozhatta végig. Ez volt a csapatok eddigi egyetlen tétmeccse egymás ellen.

A Rennes eddig összesen négy másik meccset vívott angol csapattal, az Aston Villával az UEFA Intertoto-kupa 2001-es kiírásában, az Arsenallal az Európa-liga előző idényében találkozott. Érdekesség, hogy bár mindkét párharcban megnyerte a hazai meccsét, összesítésben mindkétszer kiesett.

A Chelsea (a Rennes ellenit is számolva) 19-szer meccselt francia csapattal, nyolcszor nyert, ötször döntetlent játszott, hatszor kikapott. A BL 2019–2020-as kiírásában a csoportkörben oda-vissza legyőzte a Lille-t.

A találkozó Édouard Mendynek, a Cheslea kapusának mindenképpen különleges lesz majd: ősz elején a Rennes-től vette meg őt a londoni csapat.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea3217–0+77
2. Sevilla3214–2+27
3. FK Krasznodar3123–8–51
4. Rennes3121–5–41


AZ E-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Chelsea (angol)–Sevilla (spanyol) 0–0
Rennes (francia)–FK Krasznodar (orosz) 1–1 (Guirassy 56. – 11-esből, ill. C. Ramírez 59.)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
FK Krasznodar (orosz)–Chelsea (angol) 0–4 (Hudson-Odoi 37., Werner 76. – 11-esből, Zijes 79., Pulisic 90.)
Sevilla (spanyol)–Rennes (francia) 1–0 (L. de Jong 56.)


3. FORDULÓ
November 4., szerda
Sevilla (spanyol)–FK Krasznodar (orosz) 3–2 (Rakitic 42., en-Nesziri 69., 72., ill. Szulejmanov 17., M. Berg 21. – 11-esből)
Chelsea (angol)–Rennes (francia)3–0 (Werner 10., 41. – mind a kettőt 11-esből, T. Abraham 50.)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
18.55:
FK Krasznodar (orosz)–Sevilla (spanyol)
18.55: Rennes (francia)–Chelsea (angol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
18.55:
FK Krasznodar (orosz)–Rennes (francia)
21.00: Sevilla (spanyol)–Chelsea (angol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
Chelsea (angol)–FK Krasznodar (orosz)
21.00: Rennes (francia)–Sevilla (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik