BL: Boli a Slavia elleni keretben; Stöger 50 százalék esélyt ad az FTC-nek

Vágólapra másolva!
2021.08.09. 20:18
null
Franck Boli (középen) is készül a Slavia elleni meccsre (Fotó: Szabó Miklós)
Peter Stöger szerint kétgólos előnyben is maximumot kell a Ferencvárosnak nyújtania ahhoz, hogy továbbjusson a Slavia Praha ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. köréből. A zöld-fehérek trénere azt is elárulta, hogy Franck Boli benne van-e a meccskeretben.

„Kemény meccs vár ránk, mert erős az ellenfél– kezdte a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger. – Jó eredményt értünk el otthon, sikerült meglepnünk az ellenfelünket, de megint jó játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy továbbjussunk. Sokat dolgoztunk az elmúlt napokban, minden részletét kielemeztük az első mérkőzésnek. Tisztában vagyunk az ellenfél kvalitásaival, de próbálunk a sajátunkra építeni.”

Hozzátette: a védelemmel elégedett volt az első találkozón.

„Amiken javítani szeretnék, azok inkább a tisztább passzok, és szeretnék két-három pluszlehetőséget. Mindkét csapatnak ötven százalék az esélye a győzelemre, amivel tisztában vagyunk, és azon leszünk, hogy továbbjussunk. A maximumot kell ehhez nyújtanunk, mert a kétgólos előnyben sem lesz könnyű a mérkőzés.”

Végül a Nemzeti Sport arról kérdezte, hogy Franck Boli benne van-e a meccskeretben, amire szűkszavúan annyit felelt: „Igen.”

A zöld-fehérek védője, Eldar Civic is kiemelte, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számítanak.

„Azért jöttünk, hogy jó focival nyerjünk, és továbbjussunk. Nyolc évet töltöttem el Csehországban, mindig nagy riválisunk volt a Slavia, sokat játszottam ellene, de azóta azért sok új játékos érkezett a csapatba.”

Cseh újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nagyon szép emlékeket őriz a Csehországban eltöltött időszakáról, mert itt vált felnőtt emberré.

A Slavia Praha sajtótájékoztatójáról ITT olvashat.

A budapesti zöld-fehérek a múlt héten 2–0-ra legyőzték a cseh csapatot a Groupama Arénában.

A FERENCVÁROS EDZÉSÉNEK SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE A SLAVIA STADIONJÁBAN

AUGUSZTUS 10., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
19.00:
Slavia Praha (cseh)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés után:0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik