Gyorsan lerendezte az Atléticót a Liverpool, megvan a csoportelsőség

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 20:50
null
Diogo Jota gólja adta meg az alaphangot (Fotó: AFP)
A Liverpool Diogo Jota és Sadio Mané góljával 2–0-ra legyőzte a Felipe kiállítása miatt emberhátrányba kerülő Atlético Madridot a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy az angol csapat biztosan a B-csoport élén végez.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
LIVEPROOL (angol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 2–0 (2–0)
Liverpool,
Anfield.Vezette:Makkelie (holland)
LIVERPOOL:Alisson – Alexander-Arnold (N. Phillips, 90+4.), Matip, Van Dijk, Cimikasz – Oxlade-Chamberlain (Minamino, 78.), Fabinho (Thiago Alcantara, 59.), J. Henderson – Szalah, Diogo Jota, Mané (Firmino, a szünetben; Origi, 78.).Menedzser:Jürgen Klopp
ATLÉTICO:Oblak – Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso – Á. Correa (Serrano, 75.), De Paul, Koke (Cunha, 69.), Carrasco (Vrsaljko, 69.) – Luis Suárez (H. Herrera, 58.), Joao Félix (Renan Lodi, 58.).Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző:Diogo Jota (13.), Mané (21.)
Kiállítva:Felipe (36.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A két héttel korábbi, minden igényt kielégítő madridi mérkőzés után ezúttal az Anfielden találkozott egymással a Liverpool és az Atlético Madrid: az angolok abban a tudatban léptek pályára, hogy egy pont is elég lehet a továbbjutásuk bebiztosításához, de egy győzelemmel a csoportelsőséget is elkönyvelhetik.

Jürgen Klopp csapata ennek megfelelően óriási elánnal kezdte a találkozót, és bő 20 perc alatt kétgólos előnyre tett szert: előbb Trent Alexander-Arnold remek beadása után Diogo Jota fejelt egy pattanás után a kapu jobb oldalába, majd az angol jobbhátvéd lövésébe Sadio Mané tette bele a lábát, így Jan Oblaknak nem volt esélye a hárításra (2–0).

Ha ez nem lett volna elég az Atléticónak, tíz perccel a szünet előtt emberhátrányba került, ráadásul nem akármilyen körülmények között: Felipe a Manéval szembeni szabálytalansága után többszöri felszólításra sem ment oda Danny Makkelie játékvezetőhöz, aki így sárga lap helyett pirossal „jutalmazta”.

A második félidőben sem vett vissza az angol csapat, ám Diogo Jota hiába váltotta gólra higgadtan Joël Matip indítását, les miatt maradt a kétgólos hazai előny. Tíz perccel később hasonló jelenetek játszódtak le a másik kapu előtt, ezúttal José María Giménez volt lesen, így hiába került a labda a kapuba Luis Suárez megpattanó lövését követően.

A folytatásban a Liverpool megőrizte kétgólos előnyét, így csoportelsőként biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben, míg az Atlético minden bizonnyal az utolsó körben játszik ki-ki mérkőzést a Portóval.

Korábban
Milan (olasz)–Porto (portugál) 1–1 (Mbemba 61. – öngól, ill. Luis Díaz 6.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool44
13–5+812
2. Porto41213–6–35
3. Atlético Madrid41124–6–24
4. Milan4134–7–31

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+5. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. PERC: De Paul szabadrúgása elkerülte a kaput, így N. Phillips is beállhat.

90+2. PERC: Matip gáncsolta el Cunhát, jogos a sárga lap.

90+1. PERC: Hermoso látványos próbálkozással vette célba a bal felsőt, szép megmozdulás volt.

Négy perc a ráadás.

85. PERC: Diogo Jota veszélyes játék miatt kapott sárga lapot.

78. PERC: Origi és Minamino a pályán, a szünetben becserélt Firmino az egyik távozó.

74. PERC: A félpályánál szerzett labdát az Atlético, amely ezúttal jól játszotta végig az akciót, de Herrea lövése nem volt elég pontos.


71. PERC: Oxlade-Chamberlaint kellett ápolni, a jelek szerint a térdével adódtak gondok, de folytatni tudja.

A Liverpool csak kétszer szenvedett vereséget a 22 hazai BL-mérkőzésén Jürgen Klopp irányításával (15 győzelem és öt döntetlen mellett), igaz ebből az egyik éppen az Atlético elleni 3–2-es bukás volt.

63. PERC: Van Dijk jó 27 méterről a bal felsőt vette célba, egész jó lövés volt, de nem találta el a kaput.

58. PERC: Egy csere a Liverpoolnál, kettő az Atléticónál: Thiago Alcantara, Herrera és Renan Lodi at érkezők között.

57. PERC: Gól, de ezt sem adják meg! Luis Suárez lövése Matipról a kapu közepábe pattant, de a labdát visszafejelő Giménez lesen volt.

Az Atlético az előző hat angliai látogatása során csupán egyszer kapott ki (két győzelem és három döntetlen mellett).

54. PERC: Cimikasz beadása megtalálta Diogo Jotát, aki fej helyett vállal sodorta tovább a labdát, és valószínűleg ezért nem lett belőle gól.

53. PERC: Ismét közel volt a harmadik gólhoz a Pool, a sarokrúgás után Matip lőtt nagy helyzetben a kapu mellé.

52. PERC: Szalah! Nagy szóló az egyiptomitl, de a végén önző, passz helyett Oblakba lőtt, a kipattanónál De Paul mentett nagyot az utolsó pillanatban.

48. PERC: Gól, de nem adják meg! Diogo Jota kiváló indítást kapott Matiptól, de hiába lőtt magabiztosan a kapuba, előrébb tartózkodott a passz pillanatában.

46. PERC: Egy csere volt a szünetben, Manét Firmino váltotta.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!


ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás.

45. PERC: Oxlade-Chamberlaint lerántani sem lehetett, távoli lövése azonban elkerülte a jobb alsót.

42. PERC: Meleg pillanatok Oblak kapuja előtt, előbb Szalah lövését védte a kapus, majd Jota lehetőségénél is jó helyen volt.

39. PERC: Koke sem bír magával, ez is sárga.

36. PERC: Suárez is kapott egy sárga lapos figyelmeztetést reklamálásért.

36. PERC: HOPPÁ, KIÁLLÍTÁS! Mané indult volna meg, Felipe ezt másképp gondolta, és felrúgta a szenegálit. Makkelie többszöru kérésére sem ment oda a védő, így sárga lap helyett pirosat kapott.

A Liverpool mindössze kettőt nyert meg az előző 13 hazai meccséből, melyet spanyol ellenféllel szemben vívott.

25. PERC: Carrasco révén most lejutott lövésig az Atlético, de Henderson jól blokkolt.

23. PERC: Fokozza a nyomást a Liverpool, Oxlade-Chamberlain 15 méterről lőtt a jobb sarok mellé.

21. PERC: GÓÓÓL, MÁR KETTŐVEL MEGY A POOL! Alexander-Arnold rosszul eltalált lövésébe az ötös előtt érkező Mané tette bele jól a lábát, és ez becsapta Oblakot (2–0).

Az Atlético még veretlen az Anfielden: a két csapat kétszer találkozott egymással a Liverpool otthonában, egy döntetlen mellett egy spanyol siker született.

15. PERC: Mané csapott oda Correának, ez is sárga.

13. PERC: GÓÓÓL, VEZET A LIVERPOOL! Alexander-Arnold beadása nagyszerűen érkezett a jobb szélről, a középen érkező Diogo Jota egy pattanás után a kapu jobb oldalába fejelt (1–0).

12. PERC: Remek varriáció az Atléticótól, egy kis szöglet után Correa ugrott ki tizenhatos jobb oldalánál, de a beadása elment keresztbe-

8. PERC: Hermoso késett el, Szalah megindulhatott volna: a spanyol nem úszta meg a sárga lapot.

4. PERC: Az első lehetőség a spanyoloké: Carrasco kapott remek mélységi indítást, s bár Joao Félix megelőzte Matipot, nem tudta teszteli Alissont.

Vörös szerelésben játszik a Liverpool, világoskékben az Atlético Madrid.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Az Atlético indította útjára a labdát.

A mérkőzés játékvezetője a holland Danny Makkelie.

A Liverpoolnak egy pont is elég ahhoz, hogy már ma bebiztosítsa a továbbjutást. Győzelem esetén az első hely is biztossá válna.

Két héttel korábban a Liverpool fordulatos mérkőzésen nyert 3–2-re a Wanda Metropolitanóban.

A mai menü

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását? Szavazzon!



A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Liverpool–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Már szerdán továbbjuthat a Liverpool

Jürgen Klopp a két csapat legutóbbi, emlékezetes mérkőzéséhez hasonlóan kemény összecsapásra számít, s azon van, hogy rendbe tegye együttese védelmét Luis Suárezék ellen.

Ismét összecsap a Liverpool és az Atlético Madrid. Aki látta a két együttes legutóbbi, október 19-ei találkozóját, nehezen felejti: a spanyolok még az első félidőben ledolgozták kétgólos hátrányukat Antoine Griezmann duplájának köszönhetően, ám a fordulás után kiállították a francia csatárt, majd Mario Hermoso szabálytalansága után Mohamed Szalah tizenegyesével nyertek a vendég liverpooliak! Az Atléticót irányító Diego Simeone vezetőedző a vesztes meccs után ahelyett, hogy kezet fogott volna győzelmet ünneplő Jürgen Klopp-pal, feldúltan az öltözőbe szaladt.

„Nincs ezzel semmi gond, mindketten érzelmektől fűtött edzők vagyunk, s ha tudom, hogy nem szokása, nem nyújtom a kezem – mondta keddi sajtótájékoztatóján a Liverpool menedzsere. – Noha személyesen nem ismerem, tisztelem őt az Atléticónál végzett munkája miatt. Hasonló intenzitású, kemény meccs lesz a szerdai, mint a legutóbbi volt. Attól még, hogy nemrég öt nullra elkalapáltuk a Manchester Unitedet, nem vagyunk tökéletesek, ám a Brighton elleni kettő kettes döntetlen sem jelenti azt, hogy súlyos problémáink lennének. Azon vagyunk, hogy javuljon a védekezésünk, az Atlético ugyanis remek csapat.”

Azt már mi tesszük hozzá: kiváló támadója van Luis Suárez személyében, akire különösen nagy szerep hárul az eltiltott Antoine Griezmann hiányában. Az uruguayi klasszis másodszor tér vissza korábbi sikerei helyszínére, a Liverpoolban 2011 és 2014 között 133 meccsen 82 gólt szerzett és 47 gólpasszt adott – nem csoda, hogy jó szívvel emlékszik rá vissza korábbi csapattársa.

„Megannyi gyönyörű pillanatot szerzett Liverpoolban, sokat tanultam tőle – áradozott Suárezről Jordan Henderson.– Annak idején rengeteget segített nekünk a mentalitásával, az állandó győzni akarásával. Természetesen nem csak rá kell nagyon figyelnünk, de világklasszis támadóról van szó, aki megannyi problémát okoz a kapu közelében. Szurkolóink értékelni fogják, amit a klubért tett, jó lenne, ha szívélyes fogadtatásban részesítenék.”

A pályán azonban aligha bánnak vele kesztyűs kézzel a hazai játékosok, hiszen céljuk egyértelmű: legyőzni az Atléticót, ami a csoportból való továbbjutást jelentené.

B. L.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik