BL, B-csoport: a Milan otthon sem tudta megverni a Portót

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 20:42
null
Zlatan Ibrahimovic betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólját (Fotó: AFP)
A Milan 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Porto ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a B-csoportban. A vezetést az első félidőben jobban játszó portugálok szerezték meg, de a második félidőben már a milánóiak uralták a meccset.

 

A Milan elképesztő formában van az olasz élvonalban, hiszen 11 mérkőzést követően 10 győzelmet és 1 döntetlent számlál, vereség nélkül, a Bajnokok Ligájában azonban három meccs után 0 ponttal állt – így várhatta a Porto elleni hazai csoportmérkőzést.

A három kört követően négy pont gyűjtő Porto sokkal jobban kezdett, és a 6. percben már be is talált: Marko Grujics nagyszerű előkészítését a kolumbiai Luis Díaz váltotta gólra közelről (1–0). A milánóiak ezt követően sem tudtak mezőnyfölényben játszani, sőt: a szünet előtt a portugálok álltak közelebb a második gól megszerzéséhez.

A folytatásban már sokkal jobban ment a Milannak, amely a 61. percben ki is egyenlített: egy szabadrúgásból a csereként beálló Pierre Kalulu középre betette a labdát, amelyChancel Mbembáról pattant be a kapuba, így öngól lett belőle.

A hajrában beállt Zlatan Ibrahimovic is a milánóiakhoz, s egy lesgólt is szerzett, de érvényes találat már nem született – pontosztozkodás lett a vége. 1–1

A Bajnokok Ligája negyedik fordulójának szerdai eredménykövetőjét ide kattintva érheti el!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

B-CSOPORT
Milan (olasz)–Porto (portugál) 1–1 (Mbemba 61. – öngól, ill. L. Díaz 6.)
Később
21.00: Liverpool (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 3 3
11–5 +6 9
2. Porto 4 1 2 1 3–6 –3 5
3. Atlético Madrid 3 1 1 1 4–4 0 4
4. Milan 4 1 3 4–7 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik