BL: Ajándékba adtuk a vezetést, megfizettünk érte – Favre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 23:53
null
Jan Vertonghen remek gólpassz után remek gólt is jegyzett (Fotó: AFP)
Ellentétes félidőket, végül mégis magabiztos hazai sikert hozott a Tottenham Hotspur és a Borussia Dortmund összecsapása a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – a két szakvezető ennek megfelelően értékelte a látottakat. A vendégcsapat edzője, Lucien Favre szerint az első játékrészben megérdemelten domináltak, majd ajándékba adták a vezetést a Spursnek, amivel megpecsételték a saját sorsukat. Mauricio Pochettino szerint lehet, hogy szerencséjük volt abban, hogy 3–0 lett a vége, ám játékosai tettek is a szerencséjükért. 

 

„Nem mondanám, hogy jól játszottunk volna, sőt, kifejezetten idegesen futballoztunk. De a második félidő már sokkal jobban sikerült. Ebben a játékrészben voltak olyan pillanataink, amelyek igazi minőséget képviselnek. Néha szükség van egy kis szerencsére, ám végig küzdöttünk és úgy érzem, tettünk a szerencsénkért – mondta a Tottenhamet irányító Mauricio Pochettino. – A Dortmund az első félidőben kegyetlenül nehézzé tette a dolgunkat, sokszor csak nyomoztuk a labdát, ez pedig nagyon fárasztó volt. Hiába próbálkoztunk, hiába akartunk, ekkor még nem jött be semmi. A második félidő ehhez képest egészen fantasztikus volt. A vezetés megszerzése után végre úgy futballoztunk, ahogyan azt elterveztük.”

Az argentin mester külön kitért az első találatot jegyző Szon Hung Min teljesítményére is.

„Óriási energiákat tud megmozgatni. Jött a gól és az a mosoly. Segített szintet lépni a teljesítményünkben. Meccsről meccsre egészen lenyűgöző játékot mutat be. De nem szabad csak őt dicsérni. Az egész csapat megdolgozott ezért a sikerért. Igazi hősök voltak."

„Remekül játszottunk az első félidőben, a Tottenham nem tudott igazi lehetőséget kialakítani. A védekezés és a támadás is rendben volt– fogalmazott a lefújást követőenLucien Favre,a Borussia Dortmund érezhetően bosszús vezetőedzője. –Aztán a második félidő elején egyszer elveszítettük a labdát, ők jól beadták és megszerezték a vezetést. Pikk-pakk egy nulla oda. Adtunk egy ajándékot… Ráfizettünk. Minden szezonban van néhány nehezebb periódus. Nem lehetsz egyfolytában a csúcson, a csúcson és a csúcson. Ez van. Ki kell elemeznünk a dolgokat és tanulnunk a hibáinkból.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Tottenham (angol)–Borussia Dortmund (német) 3–0 (0–0)
London,Wembley.V:Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
TOTTENHAM:Lloris – Alderweireld, D. Sánchez, Foyth – Aurier, M. Sissoko (Wanyama, 91.), Winks, Eriksen, Vertonghen – Szon Hung Min (Lamela, 90.), Lucas Moura (F. Llorente, 84.).Menedzser:Mauricio Pochettino
BVB:Bürki – Hakimi, Ömer Toprak, A. Diallo, Zagadou (Schmelzer, 77.) – Delaney, Witsel – Pulisic (Bruun Larsen, 87.), Dahoud, Sancho (R. Guerreiro, 88.) – Götze.Vezetőedző:Lucien Favre
G:Szon Hung Min (47.), Vertonghen (83.), F. Llorente (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik