Real–Liverpool és Bayern–PSG – most már a nyolc között a BL-ben

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 11:48
null
Kisorsolták a negyeddöntő és az elődöntő párosítását (Fotó: AFP) (Fotó: AFP)
Pénteken az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában tartották meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének és elődöntőjének sorsolását.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német)
Porto (portugál)–Chelsea (angol)
Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia)
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol)

A PONTOS MENETREND
Április 6., kedd
21.00:
Manchester City–Borussia Dortmund
21.00:
Real Madrid–Liverpool
Április 7., szerda
21.00:
Porto–Chelsea
21.00:
Bayern München–Paris Saint-Germain
Április 13., kedd
21.00:
Chelsea–Porto
21.00: Paris Saint-Germain–Bayern München
Április 14., szerda
21.00:
Borussia Dortmund–Manchester City
21.00: Liverpool–Real Madrid

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
1. elődöntő: Bayern München (német)/Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol)/Borussia Dortmund (német)
2. elődöntő: Real Madrid (spanyol)/Liverpool (angol)–Porto (portugál)/Chelsea (angol)

Játéknapok:április 27. és 28.; május 4. és 5.

DÖNTŐ
2021. május 29., Isztambul (Törökország), Atatürk-stadion

az 1. elődöntő győztese–a 2. elődöntő győztese

ÖSSZEFOGLALÓ

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolásán először a Manchester City–Borussia Dortmund párosítást húzták ki.

Ezt követően a legjobb nyolc közé egyedüli topligán kívüli csapatként bejutó Porto kapott ellenfelet: a 2004-ben győztes portugál együttes a 2012-ben BL-t nyerő Chelsea-vel találkozik majd.

A harmadik párosítás a 2020-as finálé visszavágója lesz, hiszen a címvédő Bayern München a nyolcaddöntőben a Barcelonát búcsúztató Paris Saint-Germainnel küzdhet meg az elődöntőért.

Az utolsó a rekordgyőztes (13) Real Madrid és a hatszoros győztes Liverpool neve került elő a gömbökből – ez azt jelenti, hogy a 2018-as BL-döntő is megismétlődik.

Pénteken az elődöntő sorsolását is megtartották: a legjobb négy között a Bayern München–PSG és a Manchester City–Dortmund párharc továbbjutója találkozik majd egymással, míg a másik ágon a Real Madrid–Liverpool párharc továbbjutója a Chelsea-vel vagy a Portóval mérkőzhet meg.

DORTMUNDBAN EL AKARTÁK KERÜLNI A MANCHESTER CITYT

„A negyeddöntőben csak nehéz ellenféllel lehet találkozni – értékelte a sorsolást Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője. – Ez a nyolc legjobb csapat Európában.”

„[A Porto] olyan ellenfél, amelyet egyértelműen tisztelnünk kell. Komoly történelemmel rendelkezik az európai kupasorozatokban, de készen állunk ellene játszani” – mondta a Chelsea-nél hivatalos tanácsadóként dolgozó Petr Cech.

„Ebben a sorozatban minél tovább jutsz, annál nehezebb lesz a feladatod – mondta Rodrygo, a Real Madrid támadója, akinek a csapata a Liverpoollal játszik majd a legjobb nyolc között. – Emlékszem a 2018-as döntőre, a Real Madridnak szurkoltam.”

Sebastian Kehl, a volt Dortmund-játékos a következőket mondta: „Őszintén bevallva, reméltem, hogy két csapatot elkerülünk, az egyik a Manchester City lett volna. Számomra ők a legerősebbek a nyolc együttes közül”.

CS. B.

PERCRŐL PERCRE – ÉLŐBEN A SORSOLÁS

12.13: Kezdődik a sorsolás, a párosításokat feljebb olvashatják. A negyeddöntő sorsolásánál semmilyen megkötés nincs (azonos országbeliek és korábbi csoportelsők is találkozhatnak).

12.08: Hamit Altintop segédkezik majd a sorsolásnál.

12.05: Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettese (egyben versenyigazgatója) is megérkezett. Külön megköszönte a Magyar és a Román Labdarúgó-szövetség segítségét a semleges helyszínek biztosításában.

12.02: Egy videó segítségével felidézhetjük a nyolcaddöntő legszebb és legérdekesebb pillanatait.

12.00: Elkezdődött az esemény, Pedro Pinto a színpadon.

A Bajnokok Ligája 1992 óta íródó történetében először fordul elő, hogy a negyeddöntőbe négy azonos nemzetiségű edző bejutott a csapatával: Edin Terzic (Dortmund), Jürgen Klopp (Liverpool), Thomas Tuchel (Chelsea), Hansi Flick (Bayern München) – mindannyian németek. A 2015–2016-os idény óta először nem lesz olasz csapat a legjobb nyolc között.

A negyeddöntő nyolc csapata közül hét megnyerte a csoportját az ősszel (az FC Porto a kivétel). Az őszi csoportgyőztesek közül csak a Juventus bukott el a legjobb 16 között(ami azt is jelenti, hogy a G-csoport – Juventus, FC Barcelona, valamint Dinamo Kijev, Ferencváros – az egyetlen, amelyből nem jutott tovább a BL legjobb nyolc csapata közé egyik együttes sem).Legutóbb a 2013–2014-es évadban fordult elő, hogy mind a nyolc csoportgyőztes negyeddöntős volt.

A negyeddöntő sorsolásánál semmilyen megkötés nincs (azonos országbeliek és korábbi csoportelsők is találkozhatnak). A negyeddöntő párosításával együtt elkészítik az ágakat is, vagyis az elődöntők sorsolását is.

A legjobb nyolc mezőnye: Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Liverpool (angol), Manchester City (angol), Paris Saint-Germain (francia), Porto (portugál), Real Madrid (spanyol).

Köszöntjük kedves olvasóinkat, az UEFA hamarosan elkészíti a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének és elődöntőjének párosítását. Tartsanak velünk!

TOVÁBBI MENETREND
Negyeddöntő

Játéknapok:április 6. és 7.; április 13. és 14.

Elődöntő

Játéknapok:
április 27. és 28.; május 4. és 5.

Döntő

2021. május 29., Isztambul (Törökország), Atatürk-stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik