Barca: De Ligt kiadta az ukázt, a pénz nem fontos, csak a klubba igazolhasson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 15:27
null
Matthijs de Ligt döntött a jövőjéről és a Barcelona játékosa akar lenni – állítja a Mundo Deportivo (Fotó: AFP)
A Mundo Deportivo információi szerint a Barcelona hamarosan megállapodhat Frenkie de Jong után az Ajax másik csodagyerekével, a 19 esztendősen már amszterdami csapatkapitány Matthijs de Ligttel. A holland védő állítólag meghozta a döntést jövőjéről, és már csak az ügynökén, Mino Raiolán, valamint a katalánok képviselőin múlik az egyezség.

 

A spanyolok úgy tudják, De Ligt kijelentette Raiolának, hogy a pénz egyáltalán nem számít, a Barcelonában szeretne játszani. A Mundo Deportivo hozzáteszi, Raiola terve eredetileg az volt, hogy nem a katalánokhoz, és nem is velük azonos szinten álló európai top klubhoz közvetíti ki ügyfelét, hanem egy köztes szintet képviselő csapatba.

Az olasz menedzser érdeke egyértelműen az, hogy minél többször váltson csapatot egy-egy védence, mivel így minden alkalommal komolyabb közvetítői díj üti a markát. A Mundo Deportivo szerint Raiola ezúttal is úgy számolt, két-három éven belül értékesítené tovább a Barcelona, a Real Madrid, a Juventus, a Bayern München, vagy valamelyik nagy Premier League-csapat irányába a most 19 éves labdarúgót.

De Ligt azonban nyomás alá helyezte az ügynököt, aki így a Barcelona számára is könnyebben kezelhető tárgyalópartner. Mindezek alapján a spanyol lapnál azt valószínűsítik, De Jong után hamarosan az Ajax másik üdvöskéje is gránátvörös-kékbe öltözik.

Frenkie de Jong érkezését január végén jelentette be a katalán csapat. A Manchester City és a Paris Saint-Germain által is nagy erőkkel csábított holland labdarúgóért 75 plusz 11 millió eurót fizet(ett) a Barcelona az Ajaxnak. A 21 esztendős futballista a nyáron csatlakozik a Barcelonához, amellyel ötéves szerződést kötött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik