Tolisso a hős, a Bayern visszavágott, ám a PSG a csoportgyőztes

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 20:41
null
Corentin Tolisso duplázott – volt lyoniként neki külön presztízsharc lehetett ez (Fotó: AFP)
A Bayern München az Allianz Arenában 3–1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjának 6. fordulójában, ám így is a PSG jutott tovább csoportelsőként a legjobb tizenhat közé, megelőzve a német rekordbajnokot. Az Anderlecht nyerni tudott a Celtic otthonában 1–0-ra, de így is a skót csapat lép tovább csoportharmadikként az Európa-ligába.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

B-CSOPORT
Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia) 3–1 (Lewandowski 8., Tolisso 37., 69., ill. Mbappé 50.)

Celtic (skót)–Anderlecht (belga) 0–1 (Simunovic 62. – öngól)

BAYERN MÜNCHEN–PSG

Négy gól. „Kicsit” sok. Pláne, ha a Bajnokok Ligájában eddig százszázalékos, öt mérkőzés után a B-csoportot 24–1-es gólkülönbséggel vezető PSG az ellenfél. Márpedig a Bayern Münchennek ennyi kellett ahhoz, hogy a párizsiakat megelőzve megszerezze a csoportelsőséget – és nem is vesztegette az időt a német rekordbajnok.

Az első öt percben ugyan a PSG akarata érvényesült (Kylian Mbappénak még helyzete is akadt), ám a Bayern München első igazán jó támadása a 8. percben rögtön gólt is hozott. James Rodríguez ívelt be balról, Kingsley Coman a kapu (és a védők) mögé fejelte a labdát, ahol lefordult a leshatáron ólálkodó Robert Lewandowski, s közelről a hálóba talált.

A meglehetősen tompán futballozó francia csapat a kapott gól hatására sem tudott „feljebb kapcsolni”, különösebb átütőerő nélkül támadgatott, és igazán veszélyes helyzetet nem tudott kidolgozni. Nem úgy a Bayern, mely a 37. percben megduplázta az előnyét: James Rodríguez oktatófilmbe illő módon adott be a bal szélről (Dani Alves nem lépett ki rá), s a berobbanó Corentin Tolissomintaszerűen a földre fejelte a labdát, ami a kapuba is pattant – megvolt a kellő négyből két gól, és még volt egy félidő!

A szünetben az érdeklődők begyűjthették a Bayern-drukkerek által bedobált 500 eurós „bankjegyeket”, rajtuk Neymar arcával. Nem az első „pénzes” performansz a bajor ultráktól.

Újabb Bayern-gól helyett azonban PSG-találat jött már a félidő elején: a biztonsági adogatásba először a párizsiak tettek pluszt, és ez ki is fizetődött, Edinson Cavani jobbról remekül adott középre, Kylian Mbappé pedig a jócskán lemaradó Sebastian Rudyt megelőzve a kapuba fejelt.

A PSG támadásban is maradt, Julian Draxler és Mbappé hagyott ki helyzetet (illetve a Neuert kifejezetten jól pótló Sven Ulreich hárított kétszer), de gólt a Bayern lőtt a 69. percben. Coman elviharzott a bal oldalon (megsemmisítő lendületbeli fórt alakított ki Dani Alvesszel szemben), az alapvonal közeléből pontosan adott középre, s Tolissobefejezte az akciót – 3–1, a győzelemhez közelebb került a Bayern, a csoportelsőségtől viszont továbbra is elég távol volt.

Távol is maradt: az eredmény már nem változott, a PSG a meccset és százszázalékos mérlegét elvesztette, de csoportgyőztesként lépett a nyolcaddöntőbe a Bayern előtt.

CELTIC–ANDERLECHT

A két csapat közti első meccsen a Celtic idegenben 3–0-ra győzött, így az Anderlechtnek három góllal kellett nyernie ugyancsak vendégként, hogy kivívja a részvételt az El kieséses szakaszában. Jozo Simunovic öngóljával előnybe került az Anderlecht, de mivel több gól nem esett, az egymás elleni összevetésben a Celtic lett a jobb. Így a skótok folytathatják az Európa-ligában, a belgák kiestek.

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Paris SG 6 5 1 25– 4 +21 15
2. Bayern München 6 5 1 13– 6 +7 15
3. Celtic 6 1 5 5–18 –13 3
4. Anderlecht 6 1 5 2–17 –15 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik