Arteta szenvedélyes meccset vár a Bayern ellen, Tuchel az Arsenalt méltatta

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 21:21
Press conference FC Bayern
Thomas Tuchel az Arsenal elleni BL-negyeddöntőt megelőző hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: Getty Images)
A héten a negyeddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A keddi játéknapon az Arsenal a Bayern Münchent látja vendégül, a találkozó előtt a két csapat vezetőedzője, Mikel Arteta és Thomas Tuchel sajtótájékoztatón beszélt az esélyekről.

„Nagyon élvezzük a pillanatot, jó helyzetben vagyunk a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is – kezdte a meccset megelőző sajtótájékoztatóját Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere. – Nagy feladat vár ránk Európa egyik legsikeresebb klubja ellen, de most ezt az akadályt kell leküzdenünk, és már nagyon várjuk a meccset. Nagy tisztelője vagyok Thomasnak (Tuchel), sokat lehet tőle tanulni, és ha elemezzük a bajnokságban mutatott teljesítményüket is, láthatjuk, hogy miért egy topcsapat. De nagyon jól felkészültünk belőlük, és ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor van esélyünk a győzelemre.”

A londoniak mestere a szurkolóknak is üzent a találkozó előtt: „Telt ház, sok szenvedély és érzelem lesz a meccsen. Tizenöt éve nem volt részünk hasonlóban, úgyhogy ez is jól mutatja, mennyire különleges este lesz számunkra. Mindent bele kell adnunk.”

Arteta arra az újságírói kérdésre nem tudott válaszolni hogy meglepte-e a Bayern München idei hullámzó formája, ám szavai szerint ebből semmiképp nem indulhat ki csapata a meccs előtt. „Ez egy olyan dolog, amibe nincsen beleszólásunk, mi mindig a legjobbat várjuk az ellenfelünktől, legyen az a Brighton, a Bayern München vagy az Aston Villa. Függetlenül attól, hogy milyen formában vannak, mindig számítani kell arra, hogy a lehető legjobb játékukat fogják hozni.”

A Bayern München vezetőedzője, az idény végén távozó Thomas Tuchel úgy fogalmazott, nagyon nehéz meccsre számít az Arsenal ellen, már csak azért is, mert szerinte a londoniak jelenleg csúcsformában futballoznak: „Az Arsenal jelenleg az angol Premier League legjobb csapata, az összes statisztika ezt mutatja – mondta a szakember a sajtótájékoztatón. – Abszolút csúcsformában van. Mi a bajnokságban nem voltunk eléggé kiegyensúlyozottak, nem vagyunk könnyű helyzetben, de ez nem gátol meg minket abban, hogy mindent beleadjunk. Remek formában lévő ellenféllel játszunk egy különleges energiájú stadionban. Az a lényeg, hogy a lehető legjobbat mutassuk meg magunkból, és akkor biztosan nem kell szégyenkeznünk.”

Tuchel külön is méltatta kollégáját, Artetát, akivel szavai szerint nagyon magas szinten teljesít az Arsenal: „Nehezen kezdett, de a csapat kitartott mellette és átvészelték a nehéz időszakot. Taktikailag is nagyon magas szinten vannak, labda nélkül is nagyon stabilak. A Bajnokok Ligája stílusa eltér a Premier League-étől, de minden elismerésem Artetának és a klubjának” – mondta.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
21.00: Arsenal (angol)–Bayern München (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n! 
21.00: Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik