A Man. City ismét hármat vágott, simán bejutott a BL-negyeddöntőbe

Vágólapra másolva!
2024.03.06. 22:55
Álvarez gólöröme (Fotó: Getty Images)
A Manchester City a visszavágón is 3–1-re nyert az FC Köbenhavn ellen, így 6–2-es összesítéssel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–FC Köbenhavn (dán) 3–1 (3–1)
Manchester, Etihad Stadium, 51 531 néző. Vezette: Espen Eskas (norvég)
Manchester City: Ederson – R. Lewis, Akanji, Rúben Dias (Stones, 68.), Gvardiol – Rodri (S. Gómez, a szünetben), Kovacic – Matheus Nunes (M. Hamilton, 74.), J. Álvarez, Bobb – Haaland (J. Wright, 88.). Menedzser: Pep Guardiola 
FC Köbenhavn: Grabara – Ankersen, Jelert (Meling, 78.), Vavro, McKenna, Diks – Froholdt (Mattsson, 58.), Óskarsson (Cornelius, 68.), Clem (O. Höjlund, 68.) – Asuri (Bardghji, 58.), Elyounoussi. Menedzser: Jacob Neestrup
Gólszerző: Akanji (5.), J. Álvarez (9.), Haaland (45+3.), ill. Elyounoussi (29.) 
Az első mérkőzése eredménye: 3–1
Továbbjutott: a Manchester City két győzelemmel, 6–2-es összesítéssel 

ÖSSZEFOGLALÓ

Aligha volt bárki, aki nem a Manchester Cityt vélte továbbjutónak az FC Köbenhavn ellen, hiszen az első, dániai meccsen Pep Guardiola csapata 3–1-re nyert. A manchesteri visszavágón a kiütéses hazai győzelem is simán benne volt.

Így is indult a mérkőzés. Manuel Akanji és Julián Álvarez góljával – utóbbi erősen kapushiba volt – már a 9. percben kettővel vezetett a City. Ugyanakkor a Köbenhavn nem omlott össze, és sikerült is szépítenie: remek támadás végén Mohamed Elyounoussi a hálóba gurított Ederson mellett.

Az első félidő hosszabbításában még Erling Haaland is betalált, így az odavágó után a Citynek otthon egy félidő is elég volt a 3–1-hez.

Miután minden lényegi kérdés eldőlt, a második félidőre egy lényegesen visszafogottabb Manchester City jött vissza. Sokat volt a labda a Köbenhavnnál, és többször veszélyeztette is a hazaiak kapuját, de a gól nem jött össze, mint ahogy a Man. City sem talált be többször.

Így maradt a 3–1, összesítésben az angolok 6–2-vel jutottak be a negyeddöntőbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik