Öt Slovan-szurkolót is elítéltek az FTC elleni meccs miatt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 13:16
Öt Slovan-szurkolót ítéltek el a 2022-es, FTC elleni visszavágón történtek miatt (Fotó: Árvai Károly)
Az erre szakosodó Büntetőbíróság bűnösnek találta az SK Slovan Bratislava öt szurkolóját, akik a 2022–2023-as Bajnokok Ligája-kiírás selejtezőjében, a Ferencváros elleni visszavágón nyilvánosan fejezték ki szimpátiájukat a náci ideológiák és az SS-egységek mellett – számolt be róla a sport.sk.


A lap szerkesztősége megkapta a Büntetőbíróság ítéletét, amely részletezte, hogy mindkét csapat játékosai, a játékvezetői stáb, az újságírók, a szervezők és a stadion többi nézője is láthatta, hogy néhány szurkoló kifejezte szimpátiáját a náci ideológia és a Schutzstaffel (SS-egységek) iránt. Az egyik elítélt kezében egy összehajtott zászlót tartott, amelyen más szimbólumok mellett az SS-jelmondat, a „Becsületem a hűség”-mondat (német fordításban: meine Ehre heisst) szerepelt, a zászló közepén a „Totenkopf” szimbólum módosított változata volt látható, míg az alján a „Pressburgi söpredékek” feliratot lehetett olvasni, megkülönböztetett színnel feltüntetve a két  S-betűt.

A Büntetőbíróság közlése szerint az egyikük, S. K. átadta a zászlót egy másik vádlottnak, W.M.-nek, aki egy harmadik társukkal, L. Á.-val függesztette ki a zászlót a korlátra és ott is hagyták a mérkőzésen. A találkozó után W. M. és B. O. vette le a molinót, majd átadták Y. G.-nek, aki a stadionból ismeretlen helyre távozott.

A Slovan Bratislava öt szurkolója beismerte tettét, amit a vádalku alapján bűncselekménynek minősítettek, ezért az öt személyt fejenként 300 euróra bírságolták, amit, ha nem fizetnek be, fél évre rács mögé kerülhetnek.

A pozsonyi mérkőzést egyébként az FTC 4–1-re nyerte meg és 5–3-as összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája 2. selejtezőköréből. 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik