BL: akár rögtön főtáblás lehet a Ferencváros

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 11:00
null
A dolgok szerencsés alakulása esetén akár egyből Bajnokok Ligája-főtáblás is lehet az FTC a következő idényben (Fotó: Szabó Miklós)
Ugyan nem sok rá az esély, adott esetben selejtezők nélkül is ott lehet a következő idénytől új lebonyolítású Bajnokok Ligája főtábláján a magyar rekordbajnok Ferencvárosi TC.

 

Az FTC szurkolói oldala, az ulloi129.hu szúrta ki, hogy adott esetben selejtező mérkőzések nélkül is ott lehet a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján Dejan Sztankovics együttese.

A magyar bajnok alapesetben a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdené meg a szereplését, ahogy történt az idén nyáron is, amikor az FTC még Sztanyiszlav Csercseszov irányításával nem bírt a feröeri Klaksvíkkal. A következő kiírástól kezdve ugyanakkor az FTC akár selejtező nélkül is ott lehet a főtáblán.

Az NB I-ben a Paks mögött második helyen telelő rekordbajnoknak a BL-főtáblához mindenképpen meg kellene védenie bajnoki címét a magyar élvonalban, emellett viszont ha a Bajnokok Ligája végső győztese hazája bajnokságában is kivívja az indulás jogát, akkor a címvédőnek járó helyet a legmagasabb koefficienssel rendelkező, alapesetben selejtezőt játszó klub kapja meg.

Az ulloi129.hu számításai szerint ha az ukrán élvonalban negyedik Sahtar Doneck, a svájci első osztályban utolsó előtti Basel, a dán ligában harmadik FC Köbenhavn, a horvát bajnokságban dobogós Dinamo Zagreb és a szerb élvonalban második Crvena zvezda sem lesz bajnok a hazájában, akkor az FTC juthat a Bajnokok Ligája főtáblájára, abban az esetben, ha nagyobb lesz az együtthatója, mint a görög bajnoknak – ehhez pedig kapóra jön Sztankovicséknak, hogy az Európa-konferencialigában épp az Olympiakosszal csapnak össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik