BL: Én vagyok a felelős – Erik ten Hag a Galata elleni iksz után

Vágólapra másolva!
2023.11.30. 08:26
null
Erik ten Hag szerint csapatának nyernie kellett volna Isztambulban (Fotó: Getty Images)
Mint ismeretes, a Manchester United hiába vezetett kétszer is két góllal a Galatasaray otthonában, a török csapat egy pontot otthon tartott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A mérkőzés után az MU mestere, Erik ten Hag, illetve a csapatkapitány, Bruno Fernandes értékelt.

„Én vagyok a felelős – kezdte értékelését Erik ten Hag. – Tudom, hogy ez egy projekt, s a játékunk fokozatosan javul, ez pedig reményre ad okot. Jó irányba haladunk, s tudom, hogy hosszú távon sikeresen leszünk, de ha benn akarsz maradni a Bajnokok Ligájában, akkor hoznod kell ezeket a meccseket. Nyerésre álltunk, de elszórakoztuk az előnyünket. Meg kellett volna szereznünk a három pontot, ez egyértelmű, de más meccsen is adtunk le többgólos előnyt. Elégedett voltam a játékunkkal, de kénytelen vagyok kritizálni a csapatot, mivel a védekezésünk nem volt elég jó. Három-egyre vezettünk, de ilyen hibákat nem engedhetünk meg magunknak.”

Az MU csapatkapitánya, Bruno Fernandes is kritikusan nyilatkozott.

„Jobban meg kell értenünk ezeket a mérkőzéseket, hogy kezelni tudjuk őket. Mindenkinek össze kell szednie magát és felelősséget kell vállalnia a hibáiért. A sorsunk már nincs a saját kezünkben, de ez van, nincs mit csinálni. Kétszer is a kezünkben volt a meccs, de túl sok helyzetet puskáztunk el, le kellett volna zárnunk a meccset. Amit eddig a BL-ben csináltunk, semmire sem elég. Nem ez az első ilyen meccsünk, hoznunk kell az eredményeket” – mondta a portugál középpályás.

A Manchester United négy ponttal az A-csoport utolsó helyén áll, továbbjutásához a Bayern München legyőzése mellett arra van szükség, hogy a két 5 pontos csapat, a Galatasaray és az FC Köbenhavn döntetlent játsszon egymással.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Galatasaray (török)–Manchester United (angol) 3–3 (Zijes 29., 62., Aktürkoglu 71., ill.Garnacho 11., Bruno Fernandes 18., McTominay 55.)
Bayern München (német)–FC Köbenhavn (dán) 0–0

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 5 4 1 11– 6 +5 13
2. FC Köbenhavn 5 1 2 2 7– 8 –1 5
3. Galatasaray 5 1 2 2 10–12 –2 5
4. Manchester United 5 1 1 3 12–14 –2 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik