RB Leipzig: ellátogattunk Szoboszlaiék kedvenc kebabosához – képek

NAGY ZSOLT (Lipcse)NAGY ZSOLT (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 15:35
null
Gyakran járnak ide a Leipzig játékosai
„Csak nem Magyarországról érkezett? Ismerős az akcentusa” – kérdezte az Ali Baba Döner tulajdonosa, Ercan Akgün, miközben éppen leadni készültem a rendelésemet. Az igenlő válaszra mosoly volt a válasz, és már dőlt is belőle a szó, hogy, ugye, a szerdai RB Leipzig–Manchester City labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő miatt érkeztem, amelyet, figyeljek meg, a Leipzig 2–0-ra megnyer, és amúgy ha hiszem, ha nem, a csapatból Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is rendszeresen megfordul nála.


Állítása kapcsán szemernyi kétségem sem volt, hiszen részben ennek az információnak a birtokában látogattam el a stadiontól tíz perc sétára lévő étkezdébe, de mielőtt bármit szóltam volna, már mutatta is, hogy forduljak csak meg, nézzek hátra. A falon arany betűkkel tarkított Fenerbahce-sál alatt barna fa keretben hatalmas Leipzig-címer díszeleg, körülötte temérdek közös fotó a klub futballistáival. Gulácsi Péter, Kalmár Zsolt, Timo Werner, az azóta már a Manchester Unitedben futballozó Marcel Sabitzer egyaránt vidáman mosolyogtak a kiszolgáló pult mellett állva vagy a három-négy fa asztal egyikét körbeülve.

„Rendszeresen járnak ide, gondolom, edzés után. Kikérik a kedvencüket, gyorsan megeszik és már mennek is tovább” – folytatta Ercan Akgün. És hogy mit rendeljek, ha azt szeretném enni, amit a magyar futballisták a leggyakrabban kérnek? A kérdésre a Döner mit Halloumi néven futó, 7 eurós étel került a tányérra bárányhússal, rengeteg zöldséggel, joghurtos öntettel. Megkóstolva annyit mindenképpen meg kell jegyezni: jó ízlésük van a lipcsei futballistáknak.

Híres vendégek
Híres vendégek

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
RB Leipzig (német)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik