BL: a debreceni fiatalok is döntőznek szombaton Milánóban!

CSERHÁTI ZOLTÁN (BUSTO ARSIZIO)CSERHÁTI ZOLTÁN (BUSTO ARSIZIO)
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 19:38
null
Debreceni gólöröm az Atlético elleni meccsen
A Debreceni Labdarúgó Akadémia tavaly U14-as bajnok csapata bejutott a milánói Bajnokok Ligája-döntőt felvezető programsorozat, a Foci a Barátságért nemzetközi focitorna fináléjába, így szombaton a debreceniek a szurkolói fórum centrumában játszhatnak, várhatóan több száz néző előtt. 

 

A BL-döntő felvezetésének részeként a Gazprom támogatásával rendezik aNemzetközi Gyerekfoci Fórumelnevezésű programot. Az esemény részeként aFoci a barátságértnemzetközi tornán Magyarországot aDebreceni Labdarúgó Akadémiatavaly U14-es bajnok csapata képviseli, méghozzá kitűnő eredménnyel, hiszen a kis lokisták a Milánó melletti Busto Arsizióban rendezett tornán a döntőbe jutással kivívták a lehetőséget, hogy holnap több száz néző előtt játsszanak és elhódítsák a trófeát a fináléban!

Az eredetileg 32 csapatosra tervezett tornán végül eggyel kevesebb résztvevő indult, ugyanis a vietnami együttes vízumproblémák miatt nem jött el. Ez annyiban érdekes, hogy ők épp a DLA mellé kaptak besorolást, így a debreceniek a csoportban csupán két meccset játszottak a három helyett. Az első fellépés nem sikerült jól, a DLA2–0-ra kikapott a csehSparta Prahától, így több órás várakozás után a lengyelVarsoviaelleni ki-ki meccs következett.

Madar Csaba fiai viszont kiválóan indítottak a második találkozón, már az első támadásból betaláltak, és a folytatásban is irányítottak. A varsóiak ugyan egy szerencsés góllal egyenlítettek, de összességében kevés sanszuk volt, Bányász Alex kettő, Szabó Árpád egy gólt szerzett, és3–1lett a vége.

A lassú, álmos délelőtt után a délutáni forróságban felpörögtek az események, a DLA újabb fél óra elteltével már a törökBesiktassaljátszott az egyenes kieséses szakaszban, ésHernádi Gergőgóljával küzdelmes meccsen1–0-ra legyűrte ellenfelét.

Következett az addig kitűnően teljesítő – csupán egy gólt kapó és az egyaránt erős Intert és West Ham Unitedet is verő –Atlético Madridelleni összecsapás. A spanyolok kezdtek jobban, vezettek is, de a mieink folyamatosan felfejlődtek, és nagy szívvel játszva egy perccel a rendes játékidő vége előttMajor Samuegyenlített. A hosszabbításban közel volt a győztes gól, de a továbbjutás kérdésének eldöntése végül a hetesekre maradt.Kovács Andráshárom lövést is védett, Bányász Alex ésMajor Samuviszont betalált, így jöhetett a kicsi a rakás Loki-módra.

Az elődöntőre könnyebb ellenfél jutott, az akkor már szárnyaló Madar-fiúkMajor, BányászésHernádigóljával3–1-re legyőzték aDouble Dutcheesnévre hallgató, lányokat is felvonultató holland szövetségi csapatot, amely egyértelműen könnyebb ágról érkezett a legjobb négy közé.

„Nem úgy indultunk neki a tornának, hogy nekünk itt döntőbe kell jutni – mondta a nap végénMadar Csaba,a debreceniek edzője. – Utólag látható, hogy nehéz ágra kerültünk, de nagy lelkesedéssel játszottunk, és folyamatosan javultunk a nap folyamán. Az Atlético elleni meccs volt a csúcs, csodálatosan küzdöttek a srácok. A legvégén a szerencse is kellett, hogy az elődöntőben a hollandok ellen játszhattunk. Nem lebecsülve őket, de játéktudásban elmaradtak az azt megelőző ellenfelektől, ebben a szakaszban pedig már minden csapat fáradt volt, de nekünk maradt erőnk. Holnap játszunk egy jót a döntőben."

A debreceniek holnap a szurkolói zóna központjában, a Sforzesco Castellóban játszhatják a finálét a szlovén résztvevő, az NK Maribor ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik