FTC: „Nem idegeskedtem, biztos voltam benne, hogy nyerünk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 12:36
A női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Ferencváros 2–1-re legyőzte az izraeli ASA Tel-Avivot, ezzel fennállása első győzelmét aratta a BL-ben. A Fradi győztes góljára a 89. percig kellett várni, Dörnyei Balázs vezetőedző azonban egy percig sem kételkedett benne, hogy megnyerik a találkozót.



„Semennyit nem öregedtem a meccs alatt, én voltam a legnyugodtabb a kispadon. Biztos voltam benne, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyszívű, végtelenül szimpatikus ellenféllel játszottunk, egyenként gratuláltam is nekik a lefújás után. Le a kalappal előttük, megtanítottak minket szenvedni a pályán. Jó felkészülés volt ez az első bajnokinkra – az Astra a tel-aviviakhoz hasonló stílusban játszik. A hajrában tudtuk emelni a tempót, az utolsó húsz percben beszorítottuk az ellenfelet. A különbség nagyobb kellett volna, hogy legyen. Tanulnunk kell ebből is, be kell rúgnunk a helyzeteinket, azzal együtt is, hogy egészen szenzációs kapusteljesítményt láthattunk az ellenfélnél” – mondta Dörnyei Balázs a fradi.hu-nak.

„Nem dicsértem a játékosokat az öltözőben, rendet kell tenni a fejekben. Talán sosem volt ennyi ügyes futballista a csapatunkban, de még nem tudunk elég jól együtt működni. Az egyéni képességek döntik el a mérkőzéseket, de ezeknek mindig a csapatot kell segíteniük” – tette hozzá a szakember.

A Ferencváros vasárnap a luxemburgi Jeunesse Junglinsterrel játszik a selejtezőcsoport harmadik fordulójában. A kvartett első helyezettje feljut a 32 csapatos főtáblára.

NŐI LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
FTC–
ASA Tel-Aviv 2–1 (1–1)
FTC: Németh J. – Madarassy (Szabó D., 57.), Vicai (Rudán, a szünetben), Zlidnis, Nagypál – Krascsenics P., Addo, Fenyvesi (Krascsenics Cs., 72.), Mosdóczi – Orji, Csankovics
ASA Tel-Aviv:Dänzer – Sages (Morin, 72.), Lavi, Schwartz, Zelikowitz – Maimoni (Vaturi, 76.), Shelina – Avital (Prawer, 86.), Shenar, Paz – Graiver
Gólszerző:
Orji (12., 89.), ill. Graiver (36.)
Afradi.hualapján.
A csoport másik mérkőzésén:
Twente–Jeunesse Junglinster 10–0

A selejtezőcsoport állása:
1. Twente 6 pont (12–0)
2. ASA Tel-Aviv 3 (6–3)
3. FTC 3 (2–3)
4. Jeunesse Junglinster 0 (1–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik