BL: Messi tehetsége döntött, elveszítettük az esélyt - Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.06. 23:44
null
Egy nagyon valószínű: Guardiola kritikai össztüzet kap a meccs másnapján (Fotó: Reuters)
Az FC Barcelona–Bayern München mérkőzés (3–0) után a két vezetőedző, a vendégeket irányító Josep Guardiola és a hazaiak mestere, Luis Enrique játékrendszerekről és Lionel Messi szerepéről beszélt.

„Messi tehetsége döntötte el a mérkőzést. A tervünk az volt, hogy sokat birtokoljuk a labdát, játszani akartunk. Ha egy csapat beáll védekezni, és vár arra, hogy jöjjön a Barcelona, akkor nagyon nehéz dolga lesz. Elvesztettük az esélyt, hogy a visszavágóig nyílttá tegyük a párharcot” – értékelt a letört Guardiola a német Skynak.

SZAVAZÁS

A Barcelona 3–0-ra nyert a Bayern München ellen a BL-elődöntő első felvonásán. Ön szerint melyik klub jut tovább a döntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az első kapott gólig remekül kontrolláltuk a játékot, ám aztán teljesen kicsúszott a kezünkből az irányítás. Nagy kár az egy-nullát jelentő gólért… Egy- vagy kétgólos hátrányt még be lehet hozni, de hármat nagyon nehéz. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak. Ebben az évben nagyon sok nehéz szituációval kellett szembenéznie a csapatnak” – mondta Guardiola már a sajtótájékoztatón.

Érdekes, hogy a Bayern kapusa, Manuel Neuer nem teljesen ért egyet Guardiolával, megpróbál hinni a csodában.

„A Porto ellen úgy gondoltuk, hogy sikerülhet, de most egy másik csapat ellen játszunk – utalt Neuer arra, hogy az előző körben a 3–1-re elveszített első mérkőzés után sem adták fel a párharcot, a Barca viszont más kalibert jelent. – Ma láthattunk, hogy nem tudunk kialakítani sok lehetőséget, de soha ne mond, hogy soha. Muszáj hinnünk!”

„Pep lojális volt a saját stílusához, a játékról alkotott filozófiájához, és mi is ugyanazt próbáltuk. Messi egy műalkotást hozott létre, de hát ő olyan, aki mindig képes meglepni. Nem emlékszem, hogy a Bayernnek egyetlen tiszta helyzete is lett volna, eltekintve Lewandowski első félidei lehetőségétől. Ez tökéletes eredmény, mindennel elégedett vagyok. Pontosan tudtuk, hogyan kell játszani egy ilyen erős rivális ellen” – nyilatkozta a Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique.

„Tudtuk, hogy Guardiola minden pályán, mindegyik stadionban győzelemre játszik, és megpróbálja csapatával nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet. Ez azonban néha kockázattal jár. Mi pedig tisztában voltunk azzal, hogy nagyon sok minőségi játékosunk van, akik ebben a helyzetben a különbséget jelenthetik" – fogalmazott a Barcelona labdarúgója, Javier Mascherano, akinek szavai nagybanegybecsengtek edzője értékelésével.

A Bayern egyébként valóban nem hazudtolta meg magát, próbálta nyomás alá helyezni a Barcát. Ezt jelzi az is, hogy a bajorok többet birtokolták a labdát (egyes források szerint 55, mások szerint 52 százalékban), de ez valóban kockázatot rejtett magában – Lionel Messiék háromszor is góllal büntettek.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA (spanyol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–0 (0–0)
Barcelona, Camp Nou, 95 639 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
Barcelona:
Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano (Bartra, 89.), Jordi Alba – Rakitic (Xavi, 82.), Busquets, Iniesta (Rafinha Alcántara, 87.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Bayern München: Neuer – J. Boateng, Benatia, Rafinha – Lahm, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Bernat – Th. Müller (Götze, 79.), Thiago Alcántara – Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Messi (77., 80.), Neymar (94.)

A visszavágót jövő kedden (május 12.) rendezik Münchenben.

ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik