Szezonbeli negyedik hazai BL-meccsét is megnyerte a Fenerbahce

Vágólapra másolva!
2008.02.20. 23:03
Gólgazdag meccsen győzött hazai pályán a Fenerbahce a Sevilla ellen. A törökök háromszor is vezetést szereztek, de a spanyolok csak kétszer tudtak egyenlíteni. A mérkőzés hőse Semih Sentürk, aki a 87. perben szerezte meg a győztes gólt.
Mateja Kezman szerezte a törökök első gólját
Reuters
Mateja Kezman szerezte a törökök első gólját
Mateja Kezman szerezte a törökök első gólját
Reuters
Mateja Kezman szerezte a törökök első gólját

Az elmúlt két évben az UEFA kupában diadalmaskodó Sevilla a BL-ben debütálva tovább verekedte magát a csoportjából, és a török Fenerbahce személyében talán nem a legnehezebb ellenfelet kapta. A bajnokságban idén nem jól teljesítő spanyol gárdának tehát ezúttal is a nemzetközi porondon kellene maradandót alkotnia. Mondjuk, a nyolc közé jutással.

Ha ez sikerülne, a Sevilla egy lépéssel közelebb kerülne ahhoz, hogy egymást követő három évben is európai kupát nyerjen. Ez legutóbb a Liverpoolnak sikerült a hetvenes években…

A törökök persze brazilokkal a soraikban természetesen önbizalommal várták az összecsapást, amire a bajnokságban eddig 44 rúgott góljuk is predesztinálta őket. No és az, hogy a török együttes a csoportkörben mindhárom hazai mérkőzését megnyerte.

A találkozó nagy iramban kezdődött, mindkét csapat elszántan vetette magát a küzdelembe.
A szerb Kezsman az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a hazaiak számára, de hat perccel később Edu egy szerencsétlen öngóllal egalizálta az eredményt. Mindkét csapat próbálkozott, a spanyolok többet birtokolták a labdát, de több gól már nem esett az első felvonásban.

A második félidőben ott folytatódott minden, ahol abbamaradt az első 45 perc után. Ismét a törökök szereztek vezetést Lugano révén, melyet nem sokkal később Escude kiegyenlített. A mérkőzés hajrájára a spanyolok fáradni látszottak, míg a közönsége által támogatott Fener a győztes gólért küzdött. Ezt a hajrában beszálló Semih Sentürk remek alakítás végén meg is szerezte a 87. percben.

Így sorrendben negyedik hazai BL-meccsét is megnyerte a Fenerbahce. A Sevilla ennek ellenére kedvező pozícióból várhatja a visszavágót, hiszen két gólt lőtt idegenben. Ahhoz azonban, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, többet kell majd mutatnia Spanyolországban Zico remek csapata ellen.

LABDARÚGÁS, BAJKNOKOK LIGÁJA

Helyszín: Isztambul, Aziz Yildirim Stadion
Nézőszám: 52500
Játékvezető: Meyer (német)
Asszisztensek: Glindemann (német), Voss (német)
FENERBAHCE SEVILLA
1 Volkan 1 Palop
77 Gökhan G. 4 Daniel Alves
2 Lugano 14 Escude
36 Edu 3 Dragutinovics
3 Roberto Carlos 6 Adriano
21 Selcuk 7 Jesús Navas
15 Mehmet Aurélio 8 Poulsen
20 Alex 21 Keita
25 Ugur Boral 5 Duda
90 Deivid 12 Kanouté
9 Kezsman 10 Luis Fabiano
Vezetőedző: Vezetőedző:
Zico Manuel Jimenez
Gólszerző(k): Kezsman (17.), Lugano (57.), Semih Sentürk (87.) illetve: Edu (öngól) (23.), Escude (66.)
Cserék: Roberto Carlos helyett Vederson (68.), Ugul Boral helyett Kazim Kazim (78.), Kezsman helyett Semih Sentürk (84.) illetve: Duda helyett Diego Capel (63.)
Sárga lap: Ugul Boral (26.), Kezsman (47.), Roberto Carlos (65.) , Selcuk (90+1) , Alex (90+3) illetve: Palop (69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik