Wayne Rooney remek villanása döntött az AS Roma elleni derbin

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 22:53
A Bajnokok Ligája második fordulójában az angol Manchester United és az olasz AS Roma játszotta az F csoport rangadóját az Old Traffordban. A két gárda tavasszal a negyeddöntőben találkozott egymással, s Manchesterben emlékezetes találkozón 7-1-re nyertek a házigazdák. Persze sem akkor, sem pedig most nem várt senki ilyen gólparádét a találkozó előtt, de az biztos, hogy a vendégeket fűtötte a visszavágás lehetősége az akkori csúfos vereségért.
Rooney a tavaszi meccs után most is betalált a Roma ellen
Rooney a tavaszi meccs után most is betalált a Roma ellen
Rooney a tavaszi meccs után most is betalált a Roma ellen
Rooney a tavaszi meccs után most is betalált a Roma ellen

Ők is kezdték aktívabban a meccset: az első negyedórában Totti lőtt kétszer is távolról, de Kuszczak könnyedén hárított. Csak az első negyedórát követően kezdett el éledezni hazai gárda, de az első kapura lövésükre egészen a 28. percig kellett várni, amikor Saha lapos löketét hatástalanította Curci. Halkan jegyezzük meg: tavasszal már a 18. percben 3-0-ra vezetett a Manchester.

Viszont ezt követően legalább élvezhetővé vált a meccs, miután Cristiano Ronaldo, Rooney és Carrick riogatta Curci kapust. A túloldalon Totti szabadrúgásai okoztak veszélyt és ezzel nagyjából le is csorgott az első félidő.

A második két ordító Roma lehetőséggel indult: előbb Totti lőtt közelről, majd Aquilani távolról, de egyikőjük sem találta el a kaput. Nani igen, de ő is csak a felső lécet, így maradt továbbra is a gól nélküli állás.

Aztán megint Aquilani próbálkozott egy ígéretes lövéssel, de olyan szerencsétlenül, hogy bele is sérült, s le is kellett cserélni. A hazaiak Tevez becserélésétől várták a gólt, ami meg is jött, ám ezt Rooney szerezte a 70. percben. Erre az időszakra mintha el is fáradtak volna a vendégek, mert a Manchester ekkor már mezőnyfölényben játszott.

Persze a hátrány miatt a Roma megint támadásba ment át, volt is lehetőségük – a legnagyobb a csereként beállt Mauro Esposito előtt -, ám ezek rendre kimaradtak, s hiába veszélyeztettek többször a vendégek, maradt az egy gólos hazai győzelem.

A „kisebb” meccsen Olakszandr Sovkovszkij volt a főszereplő: Kijev kapusa előbb a kezeit majd’ lerúgó Tonel testére paskolt egy szögletet, amivel vezetett a Sporting, majd pocsékul ütött ki egy beadást, amit Anderson Polga küldött rögtön a kapuba.

Közben a söprögetős, négyvédős, azaz kapuja előtt öttagú bunkert felépítő Dinamo is lőtt egyet: pont két bekk, Goran Gavrancsics és Vladiszlav Vascsuk hozta össze az akkor még egyenlítő gólt. Előbbi háttal a kapunak átvett egy labdát, sarokkal tovább tette, utóbbi pedig tökéletes magányban érkezett középen…

A fordulás után az immár Szabó József által irányított Kijev cseréi sem hoztak eredményt, így végül a félideiből végeredmény lett – a Sporting először nyert az idei BL-ben, a Dinamo másodszor kapott ki.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, F-CSOPORT

Helyszín: Manchester, Old Trafford
Nézőszám: 73 000
Játékvezető: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (spanyol)
Asszisztensek: Juan Carlos Yuste Jiménez, Jesus Calvo Guadamuro (mindkettő spanyol)
MANCHESTER ROMA
29 Kuszczak 1 Curci
22 O'Shea 3 Cicinho
5 Ferdinand 5 Mexés
15 Vidics 4 Juan
3 Evra 22 Tonetto
7 Cristiano Ronaldo 14 De Rossi
16 Carrick 8 Aquilani
18 Scholes 14 Giuly
17 Nani 20 Perrotta
10 Rooney 30 Mancini
9 Saha 10 Totti
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Luciano Spalletti
Gólszerző(k): Rooney (70.)
Cserék: Saha helyett Tevez (66.), Nani helyett Giggs (80.), Rooney helyett Anderson (85.), ill. Aquilani helyett Pizarro (59.), Mancini helyett Vucsinics (74.), Giuly helyett Mauro Esposito (80.)
Sárga lap: Mexes (39.)

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, F-CSOPORT

Helyszín: Kijev, Olimpiai Stadion
Nézőszám: 55 000
Játékvezető: Bertrand Layec (francia)
Asszisztensek: Eric Dansault, Christian Thoison (mindkettő francia)
DINAMO KIJEV SPORTING
1 Sovkovszkij 34 Sztojkovics
27 Vascsuk 78 Abel
4 Ghioane 13 Tonel
17 Mihalik 4 Anderson Polga
32 Gavrancsics 8 Ronny
30 el-Kaduri 24 Miguel Veloso
37 Yussuf 28 Joao Moutinho
7 Correa 10 Vukcsevics
15 Diogo Rincón 30 Romagnoli
25 Milevszkij 20 Yannick Djaló
16 Sackih 31 Liedson
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szabó József Paulo Bento
Gólszerző(k): Vascsuk (28.), ill. Tonel (14.), Anderson Polga (38.)
Cserék: Ghioane helyett Huszev (56.), Milevszkij helyett Kléber (58.), ill. Vukcsevics helyett Izmajlov (68.), Romagnoli helyett Paredes (77.), Yannick Djaló helyett Gladstone (90+2.)
Sárga lap: Mihalik (62.), Kléber (84.), ill. Anderson Polga (21.), Correa (55.), Vukcsevics (64.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik