Sportrádió: „Megérkeztünk és szeretnénk betörni az ablakot” – Suba László

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 19:22
null
Kozák Luca és Suba László (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló, archív)
Van olyan, hogy az interjú készítése közben az interjúalany és a riporter is meghatódik. Ez történt akkor is, amikor Suba Lászlóval, Kozák Luca edzőjével Virányi Zsolt beszélgetett. A beszélgetésben megszólal a már említett Kozák Luca is, aki remek futással a második helyen végzett a 100 méteres gátfutás döntőjében a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.

A beszélgetés során Virányi Zsoltnak és a hallgatóknak Suba László elemezte Kozák Luca két futását, és felelevenítette, hogy hogyan találkoztak először, valamint kitért arra is, hogy a futó mikor mondta neki, hogy szeret gátazni.

Szóba került a jövő évi, hazai rendezésű világbajnokság és a 2024-es párizsi olimpia is:

„Nagyon nehéz itthon versenyezni, nagyon nagy dolog, hogy magyarul fognak itt kiabálni. Ám mások is úgy jönnek ide, hogy nyerni akarnak, szeretnék megmutatni, mit tudnak. Ugyanakkor igenis meg tudjuk mutatni, hogy mi ott vagyunk, megérkeztünk és szeretnénk betörni az ablakot” – fogalmazott a szakember.

Kozák nem tudta befejezni a székesfehérvári Gyulai Memorialon a versenyét, a nyolcadik gátnak nekiütközött a sípcsontjával. A viadalt követő időkre is visszaemlékezett a Sportrádióban.

„Egyáltalán nem kerültem gödörbe a Gyulai Memorial után, hiszen nagyon pozitív voltam, mivel nyolc gátig nagyon jó futás volt és már csak be kell fejezni. Nyilván ott elvitt a verseny, meg nagyon nagy hátszél volt, ami kicsit rátolt a gátra és amiatt volt ez a kis bukás. Ettől függetlenül jó főpróba volt, hiszen láttuk, hogy alakul a forma, és egy kis pihenéssel teljesen ott tudok lenni fejben” – kezdte.

A futó elmondta, hogy edzője is látta az edzéseken, hogy jó lesz a müncheni Eb-n, szépen lépked előre, és hétről hétre egyre jobb eredményeket ér el. A szakember bízott abban, hogy versenyzője jól fog szerepelni.

„Alapból nem vagyok izgulósabb típus, nyilván van bennem egy egészséges versenydrukk, de nem szoktam izgulni a szó klasszikus értelmében. Tudtam, mire vagyok képes, és úgy mentem oda a második futásra, hogy igenis tudok egy nagyon jót futni és csináljuk” – mondta a magyar csúcstartó.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik