Multisport Eb, atlétika: Kozák Luca ezüstérmes 100 gáton!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 20:49
null
Kozák Luca az elődöntő után (Fotó: MTI)
Kozák Luca remek futással, a nem sokkal korábban elért országos csúcsa beállításával (12.69) a második helyen végzett a 100 méteres gátfutás döntőjében a Münchenben zajló atlétikai Európa-bajnokság vasárnap esti programjában.

 

Az Európa-bajnoki címet a lengyel Pia Skrzyszowska hódította el nagyszerű, 12.53-as időeredménnyel – 1986 óta nem nyerték meg ilyen gyors futással a versenyszám Európa-bajnoki döntőjét.

A harmadik a 200 méteren aranyérmes, 100-on ezüstérmes Mujinga Kambundji testvére, a svájci Ditaji Kambundji lett. A holland Nadine Visser és az európai ranglistavezető brit Cindy Sember nem fért fel a dobogóra.

Mint beszámoltunk róla, Kozák Luca futammásodikként, 12.69 másodperces országos csúccsal jutott be a fináléba a szintén vasárnap este futott elődöntőből.

A 26 éves Kozák Luca karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta.

„Elsőre országos csúcs, másodikra beállítottam. Úgy néz ki, szépen, századonként lépdelek lefelé. Nagyon örülök, hogy kétszer is meg tudtam ezt futni, bár az elsőt jobbnak éreztem belülről, a döntőben inkább a verseny vitt” – értékelte Kozák Luca a finálét az M4 Sport mikrofonja előtt. Nyilatkozata további részét ide kattintva olvashatja el!

Kozák Luca immár boldog Eb-ezüstérmesként (Fotó: MTI)
Kozák Luca immár boldog Eb-ezüstérmesként (Fotó: MTI)

 

Kozák második helye révén három éremmel zárta a magyar atlétacsapat az Eb-t: Halász Bence ugyancsak ezüstöt nyert kalapácsvetésben, míg Madarász Viktória bronzot szerzett 35 kilométeres gyaloglásban.

ATLÉTIKAI EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
Női 100 m gát, Európa-bajnok:
Pia Skrzyszowska (Lengyelország) 12.53 másodperc
2. Kozák Luca 12.69
3. Ditaji Kambundji (Svájc) 12.74

A VASÁRNAPI TÖBBI DÖNTŐRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK!

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik